Mažoretky z hlučínského BALLERISIMA zářily na soutěži v Hlučíně

Sobota 13. února byla v Hlučíně ve znamení elegance, krásy a sportu. Ve sportovní hale se totiž konala nepostupová soutěž mažoretek s názvem Zlatá Hlučínská hvězda.

Nejen, že se do Hlučína sjely mažoretky z celé České republiky a Polska, ale závodil zde samozřejmě i domácí tým - Taneční studio se zaměřením na mažoretkový sport MK BALLERISIMO HLUČÍN. Holčičky z domácího družstva trénují i 3x týdně, proto byly na soutěž skvěle připraveny. Kromě mažoretkového sportu se totiž účastní i tréninků baletu a gymnastiky. A to bylo znát. Domácí MK BALLRISIMO Hlučín si hned v prvním dopoledním bloku vybojovalo 1.místo a zlatou medaili za choreografii s názvem O Ferdovi a Beruškách určenou pro děti ve věku 5-7 let. Děvčata i trenérky byly velmi šťastné. Dřina se totiž vyplatila. Choreografie vysoutěžila také pohár pro talentované děti, díky kterému se děvčátka budou účastnit Mistrovství České republiky IFMS 2016. V odpoledním bloku soutěžily starší kadetky ve věku 8-11 let. I zde mělo MK BALLERISIMO Hlučín své zástupkyně. Sólistka Natálka Kohoutková si na své první soutěži se sólem vybojovala nádherné 5. místo a trenérky jsou na ni patřičně hrdé. A pak už to zase cinkalo. Trio Baruška, Adélka a Naty si po nádherném výkonu vysoutěžilo 3.místo a nádherné bronzové medaile. Největším překvapením trenérek se stala malá formace, která se soutěže zúčastnila vůbec poprvé. Stříbrná příčka a krásné 2.místo si zasloužilo obrovský potlesk diváků. Všechny trenérky jsou na děvčátka patřičně pyšné. A děti hned na soutěži slíbily, že budou trénovat ještě více, aby měly úspěchy i nadále. Večer děvčata stihla ještě vystoupení na plese Malánek, kde mimo jiné přijala poděkování starosty města Hlučína za vzornou reprezentaci.
Radost z vítězství a skvělého kolektivu mohou prožívat i vaše děti. Stačí je přivést na trénink do tělocvičny ZŠ dr. M. Tyrše v Hlučíně každé úterý od 16:00 hodin.

Informace získáte na mazoretky-ballerisimo@seznam.cz.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska