Anděl rozsvítil vánoční strom v Hlučíně

Na šedesát litrů horkého svařeného vína a čaje nalili pro zahřátí přítomným na hlučínském Mírovém náměstí starosta města Hlučína Pavel Paschek s místostarostkou Blankou Kotrlovou během první adventní neděle, kdy se rozsvěcel vánoční strom a první svíce na adventním věnci.

Sváteční odpoledne uvedla z radničního balkonu dechovka Hlučíňanka p. Hrubého. Po ní již náměstím zazněl krásný soprán Olgy Procházkové v doprovodu klavíristy Františka Šmída.

Hlučínský farář Martin Šmíd zmínil význam adventu a spolu s Josefem Hlubkem rozsvítil první svíci na adventním věnci. Posvětil také adventní věnce, které si přinesli občané.

V bloku programu pro děti zpíval soubor Sluníčko pod vedením Veroniky Kadlecové nejen známé vánoční písně, ale i písně složené Zdeňkem Kačorem speciálně pro tuto příležitost. A to jiná města jistě nemají. Pásmo doplnil herecký soubor Nahodile se skřítkem, který hlídal vánoční strom.
Těsně před 17. hodinou navštívil náměstí anděl a společně se skřítkem zavěsil na strom baňky, do kterých děti v průběhu odpoledne vkládaly svá přání.
Starosta města Pavel Paschek s místostarostkou Blankou Kotrlovou pozdravili přítomné a předali andělovi kouzelný klíč k odemčení kouzla vánočního stromu. Pod kroky anděla pak nafukovací balónky vynesly k nebi velké sněhové vločky. Na anděla se snesly třpytky, náměstí se ponořilo do tajuplného přítmí a anděl jediným dotykem kouzelného klíče rozsvítil vánoční strom do celé nádhery.
Celé odpoledne mělo magický nádech očekávání všeho toho krásného, co nás v předvánočním období čeká. Zcela zaplněným náměstím se nesl duch přátelství, pohody a vzájemného porozumění.
O každé z následujících adventních nedělí bude náměstí opět ožívat předvánočním programem. Využijte jej k setkání s přáteli, zapomeňte na starosti a užijte si společně to krásné očekávání vánoc.
 

Foto: Jaroslav Elfmark/Ingrid Křižáková
Video: Mgr. Zdeněk KAČOR - KC Hlučín

 
Jarmila Harazinová
zastupující mluvčí města Hlučína

 

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska