Borová slavila!

V sobotu dne 3.6.2006 slavila obec Borová 220 let od svého zaloľení. Program oslav začínal ve 14,15 příjezdem bratrů Hennů na náměstí, pak následovala mše svatá, odhalení kamene a posvěcení pamětní desky.

V sobotu dne 3.6.2006 slavila obec Borová 220 let od svého zaloľení. Program oslav začínal ve 14,15 příjezdem bratrů Hennů na náměstí, pak následovala mše svatá, odhalení kamene a posvěcení pamětní desky.
Po té se lidé vydali průvodem na hřiště a následně byla slavnostně otevřená opravená ulice Bělská (tolik z programu uvedeného na webových stránkách obce Bolatice). Borovou se nesla lidová muzika, kterou občas střídalo povídání z historie Borové a byly zde téľ k vidění dobové fotografie.
My jsme se ale nejvíce těšili na vystoupení Burianek, které jsou vľdy ozdobou kaľdé slavnosti a» uľ se jedná o ty nejmenší (Kuřátka), nebo starší děvčata či seniorky.Za doprovodu akordeonu, houslí a speciálního drnkacího nástroje (dřevěných hrábí) nastoupily nejdříve nejmenší děvčátka a kluci se svým pásmem lidových písní a tanců (př. Jak ja chodim do školy, Mazurka apod.) a po nich vystoupila starší děvčata., která měla své vystoupení, komponované k lidové tradici Kácení máje. A podívaná to byla opět moc příjemná, coľ naznačují i fotky pod článkem.
Dospělí si dopřávali pivečka, opékaných makrel, bramborových placků a dalších dobrot, zatímco děti soutěľily v různých dovednostech dole na hřišti a dostávali za to sladkou odměnu.
Úderem 18 hodiny přišlo překvapení – v podání Slepičino tance a následně bigbeatu o který se postaraly mladé dívky přestrojené za babičky. Z Borové jsme odjíľděli s pocitem, ľe ačkoliv počasí moc přívětivé nebylo, tak v Borové se lidé opravdu umějí bavit.
Dle jiľ zmiňovaných webových stránek pak ještě následovalo Kácení máje, noční karneval, diskotéka u hasičárny či ohňová show.

FOTO & TEXT: Petra Porwolová

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska