Charlotta Kubálková

Paní Chatlotta Kubálková je dlouholetou učitelkou hry na housle v Základní umělecké škole Pavla Josefa Vejvanovského v Hlučíně, kam nastoupila 1. září 1959. Za svou více než padesátiletou pedagogickou praxi vychovala celou řadu talentovaných houslistů nejen z Hlučína, ale také z Dolního Benešova, kde rovněž pedagogicky působila. Někteří z nich se vydali na hudební či pedagogickou dráhu, stali se z nich profesionálové a dnes je jedna její bývalá žákyně také její kolegyní. Je možno bez nadsázky říci, že všichni žáci svou paní učitelku nesmírně milovali. Také ona měla a má svou práci a své žáky stále velice ráda dodnes, i když již nevyučuje na celý úvazek. Je stále elegantní, plná optimismu a je studnicí dobré nálady a moudrého slova pro všechny své kolegy.

Kromě pedagogické práce se po celý svůj profesní život věnuje rovněž koncertní činnosti houslitky. Je spoluzakladatelkou školního komorního orchestru Vejvanovský, který si v roce 2013 připomene 37 let své existence. Po celou dobu koncertní činnosti komorního orchestru jsme měli možnost paní Kubálkovou vidět a slyšet na adventních, novoročních, jarních, výročních a učitelských koncertech. Byla rovněž členkou Hlučínského klavírního tria, spolu s violoncellistou Aloisem Staškem a klavíristkou Evou Niedobovou, které po 15 let účinkovalo na všech výše uvedených koncertech také.

Paní Charlotta Kubálková byla 21.3.2013 v Červeném kostele v Hlučíně vyhodnocena nejvýraznější osobností města Hlučína za rok 2012.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska