Divokej Bill potvrdil roli hlavní hvězdy festivalu Štěrkovna Open Music

Na 3500 návštěvníků přišlo během pátku a soboty na 11. ročník hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, který se tradičně konal v areálu Hlučínského jezera. Byl to obdobný počet, jaký organizátoři zaznamenali během loňského jubilejního a počtem návštěvníků rekordního ročníku.

„Roli hlavní hvězdy potvrdila slovenská kapela Divokej Bill, jejíž koncert téměř v závěru festivalu zcela zaplnil plochu před pódiem. Posluchači i muzikanti vytvořili společně výbornou atmosféru,“ řekl pořadatel David Moravec.
Festival si letos zachoval punc pohodové akce, umocněný novinkou v podobě vyjížděk na plachetnicích. Byl o ně velký zájem, takže kapacita místního Yacht Clubu MCHZ Ostrava byla zcela zaplněna.  Hudební setkání se obešlo bez jakýchkoliv incidentů, pokud nepočítáme několik návštěvníků, které bodla vosa. „Snad kvůli tomu na festival nezanevřou,“ poznamenal David Moravec.

Ještě ani neskončil úklid areálu, a už se začal rodit 12. ročník festivalu. „Pro příští rok bychom chtěli po dohodě s městem rozšířit festival do celého Sportovně rekreačního areálu. Umím si představit, jak se lidi budou odpoledne koupat, opalovat, a přitom poslouchat muziku,“ prozradil David Moravec.

Představitelé města Hlučín, které bylo letos poprvé za historii festivalu jeho generálním partnerem, by také uvítali další rozšíření festivalu. „Na vlastní oči jsme se přesvědčili, že se jedná o výbornou akci s vynikající atmosférou. Líbilo se na ní i našim hostům z partnerských měst, které jsme pozvali. Určitě se budeme s pořadateli domlouvat na jejím dalším rozvoji,“ prohlásila místostarostka Blanka Kotrlová.     

Ivana Gračková
tisková mluvčí města Hlučín
mediální zastoupení Štěrkovna Open Music
736 281 733

 

Peníze pro nemocnou Adélku nasbírali návštěvníci Štěrkovny s aplikací EPP Pomáhej pohybem už první den festivalu

Hlučín – Návštěvníci festivalu Štěrkovna Open Music podpořili tříletou Adélku, která prodělala těžkou dětskou mozkovou obrnu. Prostřednictvím aplikace EPP Pomáhej pohybem získávali body, které Nadace ČEZ přemění na finance a přispěje 50 tisíc korun na její rehabilitaci v lázních. Potřebný počet bodů diváci vysportovali překvapivě už první den festivalu.

Malé Adélce začalo už před několika měsíci pomáhat celé město. Na podporu její léčby šel výtěžek městských slavností, pomáhají děti ve školách i senioři, umělci, sportovci a mnoho dalších. Bylo to vidět i na nadšení návštěvníků festivalu, kteří v aplikaci EPP Pomáhej pohybem nasbírali body v rekordně krátkém čase.

Adélka absolvovala týden před festivalem vyšetření v Sanatoriích Klimkovice, kde děvčátku specialisté doporučili konkrétní rehabilitační programy, které by měly výrazně pomoci.

„Adélku prohlédl neurolog, primář lázní Tomáš Bauko, a logopedka Markéta Zatloukalová. Doporučili ji minimálně dva pobyty v rozmezí zhruba půl roku. Během prvního by měla absolvovat KlimTherapy v kombinaci se speciální logopedií. Během druhého pobytu už by měla být zařazena do náročnějšího programu NeuroKlim,“ uvedla vedoucí fyzioterapeutka Sanatorií Klimkovice Romana Holáňová. Cena obou pobytů přesáhne 110 tisíc korun, přičemž poprvé by měla Adélky odjet do lázní už letos na podzim.

Letošní 11. ročník festivalu Štěrkovna Open Music, který skončil v neděli nad ránem v areálu hlučínské štěrkovny, přinesl kromě neopakovatelných koncertů kapel Divokej Bill, Vypsaná fixa, Jelen, Zrní nebo slovenské zpěvačky Jany Kirschner také zážitky pro děti, kteří se užívali zábavu na scéně ČEZ Cirkulum Art, kde se jim věnovali artisté z Cirkusu trochu jinak a pedagogové z hlučínského Montessori centra.

Vladislav Sobol
mluvčí Skupiny ČEZ

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska