Dožínky v Darkovičkách

V sobotu 16. 8.2014 se uskutečnil již pátý ročník Dožínek v Darkovičkách. Začal v 10.00 hodin mši svatou v místním, stylově vyzdobeném, kostele. Ve 14.00 hodin pak vyšel, za doprovodu hudby Weissovanky, krojovaný průvod z ulice Kozmické., v jehož čele nesla mládež dožínkový věnec.

Za nimi pak pokračoval historický kočár, pěší, koně a vyzdobené stroje. Především zemědělská technika místních zemědělců, traktory, vozy, kombajny, sekačky fotbalistů a dokonce jeden kamion. 

Průvod došel na zdejší fotbalové hřiště, kde pan starosta převzal věnec a zahájil dožínkovou slavnost. Celým odpolednem provázela umělecká skupina MONA svými vystoupeními, kde nechyběla ukázka z Limonádového Joe, zavzpomínali jsme si na Spartakiádu, zatančili s dětmi, zasoutěžili se zvířátky a večer vystoupili i známí čeští i zahraniční interpreti v podání členů MONY.

Děti si mohly zařádit na skákacích hradech, zúčastnit se tomboly o hezké ceny, zajezdit na koních nebo zasoutěžit s hasiči, kteří předvedli i ukázku své práce v hašení požáru, který si jim podařilo úspěšně uhasit. K občerstvení pak nechyběly koláče, zabijačkové speciality a tradiční játra. I přes nepříznivé počasí se akce velice vydařila a ukončená byla v ranních rodinách.

Pořadatelé by tímto chtěli poděkovat účastnícím se složkám za organizaci, sponzorům za ceny do tomboly a hlavně pak místním zemědělcům panu Aloisu Fichnovi a Ing. Alfonsu Laňkovi  za sponzorství a zapůjčení zemědělské techniky.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska