Dva hlučínské parky mají nová jména

Dva hlučínské parky dostaly jméno. Schválili je zastupitelé města na svém jednání ve čtvrtek 19. listopadu. Veřejné prostranství v centru města pod tenisovými kurty se bude jmenovat Zámecký park, neboť se nachází poblíž hlučínského zámku. Park mezi ulicemi Pode Zdi a Na Valech ponese jméno U Bašty.

Návrhy na názvy parků posílali obyvatelé města, poté je vybrali městští radní. Původně se měly pojmenovat čtyři parky, ale na další dvě pojmenování Rovninský park a park Přemysla Otakara II. nepanovaly jednoznačné názory. Parky mezi kapličkou v ulici Písečné a ulicí 28. října, a mezi autobusovým nádražím a poliklinikou tak zatím zůstanou bez názvů.

Pojmenování parků žádal letos na jaře opoziční zastupitel Bernard Ostárek. Nápad se zalíbil, proto vedení města vypsalo anketu mezi obyvateli Hlučína. Pro dva parky, jejichž pojmenování se tentokrát nezdařilo, se budou dále hledat příhodnější jména.

„Trochu mě mrzí, že se nepřijalo pojmenování po Přemyslu Otakarovi II. Byla by to příhodná historická reminiscence. V Hlučíně tak v roce 760. výročí založení města, které budeme příští rok slavit, nebude nic pojmenováno po jeho zakladateli,“ řekl radní Petr Adamec.   

 

Ivana Gračková
tisková mluvčí města Hlučín
736 281 733

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska