FC Hlučín

GPS:
Adresa:
U stadionu 1798, Hlučín 748 01
Telefon:
+420 595 041 453
Web:
Vedení:
Kot Lumír

Kontakt:  
U stadionu 1798  
748 01 Hlučín  
 tel. č.: 595 041 453  
 


Náš tým 
 
Muži  
Brankáři: Golinský Erik, Dujsík David, Šehovič Damír  
Obránci: Odstrčilík Luděk, Barcal Daniel, Veselý Petr, Ondráček Michal, Urbančík Tomáš, Seman Hynek  
Záložníci: Levčík David, Halamíček Radek, Barcal Jiří, Dohnal Jindřich, Forman Ivo, Žižka Petr, Fejerčák Roman, Skotnica Zdeněk  
Útočníci: Hanus Martin, Vaculík Petr, Dombi Martin, Langer Lubomír, Dziak Martin  
 
Realizační tým:  
Kot Lumír - prezident klubu  
Benda Marcel - sportovní manager  
Cviertna Erich - trenér  
Nesrsta Petr - asistent trenéra  
Lomp Ladislav - vedoucí mužstva  
Neděla Pavel - masér  
Trejtnar Josef - předseda klubu  
Mudrik Radim - sekretář  

Historie:
Vznik organizované kopané se datuje od roku 1923, kdy se ve zvláštní místnosti hotelu National konala ustanovující valná hromada Sportovního klubu Hlučín. Předsedou odboru kopané byl zvolen p. Sternlicht. Klubovými barvami byla zvolena zelenobílá, byla sestavena dvě družstva dospělých a klub požádal městské zastupitelstvo o přidělení hracích dnů na městském hřišti, o které se dělilo šest spolků. V srpnu roku 1923 byl přijat za řádného člena Československé asociace fotbalové. Dne 12.srpna 1923 sehrál svůj první zápas ve Svinově s tamním Slezákem s výsledkem 1:8.  
 
V září 1924 se odehrál v Hlučíně první turnaj hlučínských klubů o pohár věnovaný představiteli města. Ve finále podlehlo domácí mužstvo SK Kravaře 0 : 1, pohár vítězům však odmítli předat pro údajný neoprávněný start dvou hráčů vítězů. Spor řešila technická komise SŽF a ta rozhodla ve prospěch hlučínských, což dalo podnět k vzájemné nenávisti mezi kluby.  
 
Do pravidelného mistrovství vstoupil SK Hlučín v roce 1925, první body získal kontumací nesehraného utkání s SK Kravaře. V září 1926 by sehrán I. ročník Šrámkového poháru v Hlučíně pod patronací samotného zemského prezidenta Šrámka, který vyhrál SK Kravaře....  
 
Do pravidelného mistrovství ( SŽF byli zařazeni do II.třídy ) vstoupili Hlučínští na podzim 1946. Počátkem roku 1948 rozhodl klub vybudovat tribunu na hřišti, k realizaci ale nedošlo. Ve funkcionářích zrála myšlenka vybudovat zcela nové sportoviště. Koncem roku byly zrušeny župy, řízením soutěží se ujal Sokol, hráči byli převedeni do této organizace.  
 
Zlomový bod hlučínské kopané nastal v roce 1998, kdy se manažerem a sponzorem stal bývalý hlučínský fotbalista p. Lumír Kot. Mužstvo bylo posíleno a postupně postoupilo do I. A třídy, poté do župního přeboru, dva roky mužstvo hrálo divizi a v roce 2004 postoupilo do MSFL, což je třetí nejvyšší fotbalová soutěž v ČR. Tento postup byl velkým úspěchem.  
 
Celou historii si můžete přečíst na oficiálních stránkách FC Hlučín.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Mapa

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska