Hasiči výjezdové jednotky z Hlučína hledají nové členy

Hledáme nové členy do jednotky SDH Hlučín!

Zasahujeme u požárů, dopravních nehod s vyproštěním zraněných osob, pomáháme při záplavách, řešíme zapeklité situace při technických zásazích.

Abychom to zvládli, pravidelně se scházíme a odborně se vzděláváme. Nejen ve specializovaných kurzech, ale také při výcvicích a cvičeních na různých místech našeho kraje, ale i mimo něj. Účastníme se odbornostních soutěží, kde dosahujeme vynikajících výsledků. Jsme vybavení špičkovou technikou srovnatelnou s tou, kterou používají naši profesionální kolegové. Mluvím nejen o našich vozidlech, která máme k dispozici tři, ale i o naší osobní výbavě, jejíž hodnota se počítá na desítky tisíc korun. Právě toto špičkové vybavení nás mnohdy ochránilo při nebezpečných situacích, do kterých se my jako dobrovolní hasiči dostáváme.

Držíme služby po celý rok, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně a jsme takto schopni do 5 minut vyrazit k ohlášené události nejen na území Hlučína, ale také v blízkém okolí. Celý náš systém je tomu přizpůsoben.

Celá naše činnost, naše zásahy, cvičení, fotky a videozáznamy jsou umístěné na našich webových stránkách.

Co požadujeme?
Ideálně trvalý pobyt na území města Hlučína (není podmínkou), věk 18 let, zdravotní způsobilost pro funkci hasiče, který používá dýchací přístroj, fyzickou způsobilost, kterou ověříme.
Vhodnými adepty jsou muži, kteří pracují ve směnném provozu, mají řidičský průkaz sk. C s praxí. Dále chuť něco dělat o svém volnu, mít zájem se sebevzdělávat, mít zájem o danou problematiku a hlavně mít chuť nezištně pomáhat.


Co nabízíme?
Zajištění potřebných školení pro odbornou způsobilost hasiče, potřebné vybavení pro plnění povinnosti člena jednotky sboru dobrovolných hasičů.


Nejsme profesionální hasičský záchranný sbor a nenabízíme práci na hlavní pracovní poměr.

Při vážném zájmu Město Hlučín s dobrovolnými hasiči každoročně uzavírá dohodu o provedení práce.

Předpokládané zařazení by bylo podle možností od 1. ledna 2016. Z počátku by znamenalo činnost pod odborným dohledem a po přezkoušení samostatný výkon služby při zásazích jednotky SDH Hlučín. Do konce roku je možné zaškolení a tím i urychlení pro zařazení do jednotky!

M. Türke
velitel jednotky

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska