Házet nás baví. Házená Hlučín

Zdravím všechny příznivce hlučínské házené i ty, kteří dodnes neví, že se hraje v Hlučíně Házená.

Zdravím všechny příznivce hlučínské házené i ty, kteří dodnes neví, že se hraje v Hlučíně Házená.

V současném ročníku 2016/2017 nastupují v  různých kategoriích 4 naše družstva a jejich výsledky můžete vyhledat  na stránkách Českého svazu házené  www.chf.cz .

Tři naše družstva nastupují v soutěžích, které řídí výbor  Moravskoslezského kraje. Jsou to kategorie: mladší žákyně a žáci, ženy, muži. Jedno družstvo nastupuje ve 2. lize mladších dorostenek Morava východ.

Začínáme  od kategorie nejmenších, kteří letos přešli z kategorie Mini, která hrála svá utkání na polovině házenkářského hřiště 20x20m a rozestavení 4+1, do kategorie mladší žáci a žákyně, kteří už nastupují na rozměrové hřiště 40x20m a utkání se hraje v rozestavení 6+1.

Přechod  do vyšší kategorie byl pro ně náročný, protože převážně hráli se soupeři o rok staršími, kteří tuto soutěž hrají už 2. rok.

Ženy vznikly před 2 lety z děvčat, která kdysi hrávala za žákyně nebo dorost Hlučína a pak hostovala v Porubě nebo nehrála vůbec a rozhodla se vrátit zpět k házené. 

V Moravskoslezském kraji je jediná krajská soutěž žen. Soutěž hraje 6 týmů. Mezinárodní Whil.

Vice na stránkách  www.mksh.chf.cz

Muži jsou tradičním účastníkem krajské soutěže, i když v ročníku 2014/2015 také okusili 2. ligu. Nyní hrají na špici krajské soutěže, kterou hraje 9 týmů. Odehráli 8 utkání a drží se na skvělém 3. místě. Sezóna 2016/2017 je ukončena, odehrány všechny zápasy a muži obsadili celkově 2 místo.

Mladší dorostenky působí ve 2. lize – východ, kde hraje 10 týmů z jižní a severní Moravy. Z důvodu malé sportovní haly v Hlučíně (rozměry hřiště neodpovídají předpisům) jsme sezonu odehráli í v Polance nad Odrou.

Holky pochopily, že je čeká  úplně jiná soutěž než v žácích a začala více trénovat, v zápasech bojovat, takže nakonec na podzim vybojovaly 12 bodů a držely se v horní části tabulky, což bylo překvapením jak pro ně samé, tak trenéry i rodiče.

Přípravu na jarní část soutěže jsme zahájili už první týden v lednu. Fyzický blok jsme dokončili soustředěním na Kopřivné, kde si děvčata užila běhání v hlubokém sněhu.

Po herní přípravě  jsme vstoupili do jarní části utkáním se Zábřehem, kde soupeře zaskočily a vysoko porazily.

V nastaveném trendu děvčata  pokračovala i v dalších  jarních utkáních, bavila svou hrou a do konce  bojovala o medailové umístění, kdy nakonec skončila na 4 místě.

Děkuji za podporu všem rodičům, městu Hlučínu, trenérskému týmu  ve složení  Janík Roman, Czyž Radek, Schmack Martin, Slívová Šárka, Kozubek Libor, Herrmann Jakub,  Beinhauer Marek  a všem, kteří se pohybují okolo Hlučínské házené.

Josef Janoš

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska