Hlučín bude mít hned dva ohňostroje

Město Hlučín bude mít hned dva ohňostroje, jeden silvestrovský a druhý novoroční. Důvodem jsou malé děti, které už by měly být o půlnoci v postýlkách, přitom by si chtěly světel na rozzářené obloze také užít.

Silvestrovský ohňostroj odstartuje 31. prosince úderem půlnoci. Nejlépe viditelný bude z náměstí, kde se bude poprvé v novodobé historii konat společná oslava Silvestra, jehož program odstartuje už v 18 hodin. Vystoupí v něm například Beatles collection band, Rock n‘ roll band Marcela Woodmana, doplní je Praskání Rosti Petříka.

„Během roku se nám osvědčila setkávání sousedů na náměstí na nově zavedených farmářských trzích i při adventním zapalování svící a zpívání koled. Proto jsme se rozhodli dát lidem příležitost oslavit společně i příchod Nového roku,“ řekla místostarostka Blanka Kotrlová.

Silvestrovský ohňostroj se bude odpalovat ze Zámeckého parku. Bude trvat asi 7 až 8 minut a výšková hladina bude 150 metrů. Běžně dostupné petardy mají přitom dolet do 60 metrů výšky.
Společné oslavy Silvestra jsou také důvodem, proč bude od poledne 31. prosince 2015 do rána 1. ledna zákaz parkování na centrálním Mírovém náměstí.

Rodiny i s dětmi se mohou přijít podívat na velkolepý ohňostroj na hudbu 1. ledna na Hlučínské jezero. Tam budou už od 16 hodin stánky s občerstvením, zejména s tradičním punčem a svařákem.

„První část ohňostroje bude na Smetanovu Mou vlast, druhá část na moderní hudbu,“ prozradil Petr Breitkopf, ředitel pořádajícího Sportovně rekreačního areálu Hlučín.  Patnáct minut trvající ohňostroj na štěrkovně, který odstartuje v 18 hodin, bude ještě vyšší než ten silvestrovský. 

„Komu se budou ohňostroje líbit, může se už těšit na léto. V rámci oslav 760. výročí založení města Hlučína Přemyslem Otakarem II. totiž připravujeme dokonce třídenní soutěžní festival ohňostrojů,“ doplnil Petr Breitkopf.

 

Ivana Gračková
Tisková mluvčí města Hlučín
736 281 733

 

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska