Hlučín byl hostitelem Bálu Hlučínska

Osmnáctý ročník Bálu Hlučínska, který se konal v sobotu 6. února v Hlučíně, se mimořádně vydařil. Až na dvě omluvy se ho zúčastnili starostky a starostové všech sedmadvaceti měst a obcí, které jsou členy sdružení, ale také představitelé čtyř spolupracujících obcí. A přijela i starostka Hana Bližňáková z Dobroslavic, které se ke sdružení připojily až v letošním roce. Celkem zaplnilo Kulturní dům v Hlučíně na 230 návštěvníků, jediná židle nezůstala volná.

„Před osmnácti lety se starostové z Hlučínska domluvili, že se nechtějí setkávat jen pracovně na různých seminářích a jednáních. Tak se zrodil první ples Hlučínska. Je to krásná tradice a jsme rádi, že je tak úspěšná,“ řekl Herbert Pavera, předseda Sdružení obcí Hlučínska a starosta Bolatic, kde se bude ples Hlučínska konat v roce 2018.

„Je pro nás ctí a velkou radostí, že jsme se stali pořadateli a hostiteli našeho tradičního bálu právě v roce, kdy slavíme výročí 760 let od založení Hlučína českým králem Přemyslem Otakarem II,“ doplnil starosta pořádajícího města Hlučín Pavel Paschek. A starostka Monika Brzesková už všechny pozvala na 19. ročník bálu do Kravař.
Hlučín, Bolatice, Kravaře a Dolní Benešov jsou čtyři města, která se v pořádání Bálu Hlučínska pravidelně střídají. Hlučín si dal letos na přípravě plesu obzvláště záležet. Hrála kapela Baccardi, která měla v repertoáru všechny plesové tance jako waltz, cha-chu, valčík, foxtrot, polku, jive, blues a další, a parket se na žádný z nich nevyprázdnil. Většina párů přitom nejenže znala kroky, ale dokázala vystřihnout i celou řadu náročných figur.  Zatančit i zazpívat si hosté mohli i s cimbálovkou, případně u Praskání Rosti Petříka. Někteří hosté se ale více než na parketu zdržovali v Pekle, kde se nalévaly „pekelné drinky“. Své umění v programu předvedl barman Milan, který pak po celý večer míchal hostům nápoje. Komu nestačila večeře a další dobroty, mohl zajít do shusi koutku baru Samural, kde vybrané pochoutky servírovaly dokonce samurajky. Všechny pobavil komik a kouzelník Richard Nedvěď, který si asistentku a asistenty vypůjčil z publika. Svou světelnou show, v jejímž závěru předvedli dokonce rozsvícená loga Hlučína, sdružení i 760. výročí založení města, ohromili návštěvníky profesionální žongléři Ardos Viridis.   

 

Ivana Gračková
tisková mluvčí města Hlučín
736 281 733

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska