Hlučín cítí s pozůstalými po obětech terorostického útoku ve Francii

Hlučín se přidal k městům, která vyjadřují svou solidaritu Francii. Na hlučínské radnici visí vlajky na půl žerdi. Vedení města tak chce uctít oběti pátečního teroristického útoku. V pondělí ve 12 hodin se radnice na minutu ponoří do naprostého ticha.

"Co se v pátek odehrálo ve Francii, se dotklo asi každého z nás. Všichni máme své rodiny a nejspíše si ani nedokážeme představit obrovskou bolest, kterou prožívají blízcí obětí nesmyslného teroristického útoku. Možná jsme si i trošku oddechli, že žijeme v malém klidném městě, kde prožíváme své běžné každodenní starosti, které se jeví ve světle otřesných událostí tak nepodstatné. Ale stovky kilometrů v současném světě není žádná vzdálenost, brutalita odehrávající se u sousedů se nás bezprostředně týká. Proto se Hlučín přidává ke společnému hlasu, který do Francie vzkazuje: jsme s vámi, máte naši podporu!" řekla místostarostka Hlučína Blanka Kotrlová.

Památku obětí teroristického útoku uctí všichni zaměstnanci hlučínské radnice v pondělí ve 12 hodin minutou ticha. "Věříme, že se k pietě přidají i ostatní občané Hlučína, firmy i organizace," doplnil starosta Pavel Paschek.  

 

Ivana Gračková
tisková mluvčí města Hlučín
736 281 733

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska