Hlučín může mít opravená fotbalová hřiště

Obě fotbalová hřiště v Hlučíně by se mohla dočkat zásadní opravy. Zastupitelé na svém zasedání ve čtvrtek 7. ledna schválili svou finanční spoluúčast na rekonstrukci umělého trávníku v Hlučíně, kde trénuje FC Hlučín, a travnatého povrchu hřiště v Darkovičkách, které využívá Fotbalový klub Darkovičky.

Oba kluby žádají o dotace ministerstvo školství a tělovýchovy, které poskytuje podporu ve výši 80 procent nákladů. V případě, že budou kluby se svými žádostmi úspěšné, na opravy trávníků přispěje město 1,6 milionu korun pro FC Hlučín a 200 tisíci korunami pro FK Darkovičky.
„Věříme, že se nám během roku 2016 podaří opravu umělého povrchu realizovat a oceňujeme, že nám chce město pomoci,“ uvedl spolumajitel FC Hlučín Alan Jančík.
V FC Hlučín trénuje na 300 malých fotbalistů ve dvanácti žákovských a mládežnických oddílech, hřiště s umělým povrchem využívají od podzimu do jara. Děti na něm hrají i mistrovské zápasy. Umělé trávě ale na jaře skončí atest fotbalové asociace, proto je nutné ji vyměnit. Klub ji za 12 milionů korun, také s milionovým příspěvkem města, pořizoval už v roce 2006. Nový trávník nyní přijde na bezmála 10 milionů korun. 

 

Ivana Gračková
tisková mluvčí města Hlučín
736 281 733

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska