Hlučín podává bývalou mateřskou školku na nájemní byty

Bývalou mateřskou školu na Rovninách prodá město Hlučín Lence Dopplerové a Renému Jackovičovi. Dnes to odsouhlasili hlučínští zastupitelé na svém zasedání.

„V budově chceme udělat byty, kolem by měla být zahrada pro nájemníky. Počítáme, že byty budou využívat hlavně mladé rodiny,“ řekla Lenka Dopplerová.
Město objekt prodává za 4,5 milionu korun. Tuto částku budoucí majitelé nabídli jako jediní zájemci v obálkové metodě. Už v minulosti se budova nabízela za vyšší vyvolávací cenu, ale nenašel se žádný zájemce. V září zastupitelé neodsouhlasili prodej objektu za 3 miliony korun.
V objektu dříve sídlila mateřská škola, později v ní Charita Hlučín provozovala nízkoprahové terénní centrum pro lidi bez domova, ve druhé části byl soukromý stacionář pro seniory. Od roku 2012 je objekt prázdný a chátrá.
„Věřím, že objekt bude i nadále sloužit občanům Hlučína. Nové byty pro mladé rodiny na území města uvítáme,“ řekl starosta Pavel Paschek.
Lenka Dopplerová a René Jackovič mají obdobný objekt s devíti nájemními byty na Vrablovci, kde už rok bydlí především mladé rodiny.
Zastupitelé zároveň odsouhlasili, že uhradí daň z převodu nemovitosti ve výši 7,5 tisíc korun za pozemek pod budovou na Mírovém náměstí. Pozemek pod objektem, v němž sídlí knihcentrum a prodejna nábytku, převádí na město Hlučín za úplatu 187 tisíc korun Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Naplní se tak legislativní požadavek, že budova, která v tomto případě patří městu, a pozemek pod ní musí mít jednoho majitele.

 

Ivana Gračková
tisková mluvčí města Hlučín
736 281 733

Budova bývalé mateřské školy na Rovninách od roku 2012 chátrá.
Foto: Ivana Gračková

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska