Hlučínský festival bude možné sledovat i z paluby plachetnice

Festival Štěrkovna Open Music bude letos možné sledovat i z paluby plachetnice. Atraktivní zážitek nabízí pořadatelé tradiční hudební akce ve spolupráci s Yacht Clubem MCHZ Ostrava, který má loděnice na štěrkovně v Hlučíně.

Zájemci mohou ode dneška využít internetový rezervační systém a objednat si půlhodinovou plavbu lodí po hlučínském jezeře s výhledem na hlavní hudební scénu. Plachetnice typu Pasja bude jezdit v pátek 31. července a v sobotu 1. srpna vždy od rána do západu slunce.

„Provoz plachetnice bude samozřejmě závislý na počasí, za bezvětří jezdit nebudeme. Proto také jsou projížďky plánované jen do západu slunce, poté už vesměs nefouká,“ vysvětlila Karin Hašová z Yacht Clubu.

Rezervovat termíny vyhlídkových plaveb je možné na http://som2015-jizda-po-vode.rezervacnik.cz/.

Cena za půlhodinovou projížďku je 200 korun za celou loď, která je určena až pro čtyři pasažéry. „Uhradit zarezervovanou projížďku bude nutné minimálně hodinu předem, jinak rezervace propadá,“ upozornil za pořadatele festivalu Matěj Ostárek. Výtěžek půjde na rozvoj Yacht Clubu.

„Jsme přesvědčeni, že takové obohacení festivalu mnozí návštěvníci určitě ocení. Umím si představit, že radost může udělat například romantická podvečerní plavba dvou párů, nebo dobrodružný výlet rodičů či prarodičů s malými dětmi,“ doplnil David Moravec, ředitel festivalu.

Jedenáctý ročník festivalu Štěrkovna Open Music, jehož generálním partnerem je letos poprvé v jeho historii město Hlučín, se uskuteční na břehu hlučínského jezera v pátek 31. července a v sobotu 1. srpna. Město jeho pořádání podpoří částkou 100 tisíc korun. Hlavními hvězdami největší hudební akce v regionu jsou kapela Divokej Bill, která na štěrkovně odehraje svůj letošní jediný koncert v Moravskoslezském kraji, a dále slovenská zpěvačka Jana Kirschner či kapela Vypsaná fixa. Vstupenky na 11. ročník hlučínského festivalu jsou v prodeji v síti Ticketstream, nabízí je také opavská prodejna Sluna, Informační centrum Hlučín a Hospoda 56 v Hlučíně. Cena za vstupenku na oba dny je v předprodeji 440 korun. Na místě bude možné koupit i vstupenky na jeden den, v pátek přijde lístek na 320, v sobotu na 360 korun. Vstup na oba festivalové dny bude stát v den zahájení festivalu 600 korun. Informace o programu a všech účinkujících zájemci najdou na www.sterkovnamusic.com.  V minulosti byl o festival velký zájem, v roce 2013 pořadatelé zaznamenali 2800 návštěvníků, loni jich bylo dokonce 3500.

Ivana Gračková
tisková mluvčí města Hlučín
mediální zastoupení Štěrkovna Open Music
736 281 733

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska