Hlučínský majáles

klikni pro velký obrázek

Hlučínský majáles 7. 5. 2015, Nádvoří hlučínského zámku

 

Pořadatel: Spolek Ha Kultura funguje od roku 2012, za tu dobu se nám podařilo zorganizovat čtyři ročníky Hafestu, Open Air Darkovice (2012) a několik plesů a zábav se zajímavou hudební produkcí. Málokdo ovšem ví, že fungujeme jako dobrovolníci. V tom, co děláme, jsme částeční amatéři a pracujeme zadarmo bez nároku na nějakou odměnu. Prvním rokem pořádáme studentský majáles v Hlučíně.

 

Info: Ha Kultura bude mít na starost kompletní organizaci, studenti gymnázia si sami zorganizují průvod městem, vyhlásí krále a královnu majálesu, postaví májku a v úvodu majálesu budou mít vlastní program.

Hlučínský majáles má v Hlučíně už několikaletou tradici. Po loňském výpadku jsme se rozhodli „převzít štafetu“ do svých rukou a majáles znovu uspořádat.

Vše odstartuje 7. května průvod studentů od gymnázia. Majáles bude tento rok ve květinovém stylu. Toto téma si studenti vymysleli sami a je jen na nich, jak se tématu zhostí a připraví jej. Poté bude pokračovat program v prostranství hlučínského zámku.

 

Program:

V programu, který budou mít na starost studenti, se objeví různorodé scénky, vyhlásí se král a královna majálesového průvodu a dojde také na opožděné stavění májky. Následovat bude hudební program až do nočních hodin.

Účinkující:

Neo Chess Sunny Rock and Roll Band: Nabídne svěží rokenrol od Elvise přes Beatles, Rolling Stones, až k filmovým melodiím, např. z Pulp Fiction. Skupina vznikla z lásky k této muzice a ve večerních hodinách nám nabídne to nejlepší ze svého repertoáru.

Staré pušky: Toto "allstar"seskupení je postaveno z pilířů severomoravských kapel Degradace, Proti směru a jesenických Naarden. Cíl účinkujících byl od počátku jasný: pokusit se zachovat punkrockového ducha skladeb a zároveň se pokusit vložit mezi staré známé, zaběhlé, už tolikrát omývané témata a na ně navazující fráze kapku něčeho pro tuto scénu jiného.

Ajdontker: Na pódiích se pohybují od roku 2010 a ve třech to dokáží pořádně rozjet. Právě vydali dva nové singly „Cena útěchy“ a „Dva světy“, které je možné si poslechnout na jejich bandzonovém profilu (bandzone.cz/ajdontker). Věříme, že tato příjemná kytarová kapela roztančí i návštěvníky našeho majálesu.

The Places: Ostravská kapela v čele se zpěvačkou Evou funguje od roku 2010, zahrála si například na Festivalu v ulicích, ostravském Majálesu či Dokořánu. V srpnu 2014 započalo nahrávání první oficiální desky. Produkce se ujal Tomáš Neuwerth (Umakart, Kittchen, Nierika, Kafka Band, Kašpárek v rohlíku). V současné době se připravuje první singl s klipem, celá deska by měla spatřit světlo světa na podzim 2015.

David Stypka & Bandjeez: David Stypka a jeho kapela Bandjezz je neopakovatelným úkazem současné muziky našeho kraje. Řízný a energický hlas Davida je doprovázen muzikanty, kteří se nebojí hrát si dynamikou, neotřelými rytmy, jazzovými improvizacemi i refrény hranými "na plno". Vlastní tvorba Davida vás překvapí svou osobitostí, příjemným zvukem a upřímnou radosti z hudby samotné.

Sækədʒəwiːə (čti Sekedžavía): Fungují teprve krátkou dobu, ovšem koncem února vyhráli ve finále studentské soutěže Break It, díky které si zahrají i na Majálesu Ostrava či jiných akcích. Dominantou a silnou stránkou skupiny je zejména výrazný zpěvákův hlas.

Vstupné na majáles bude dobrovolné. To znamená, že každý návštěvník může do majálesové kasičky přispět jakoukoliv částkou či vůbec žádnou. Pokud se nám na tomto vstupném podaří něco vybrat, peníze půjdou do dalšího ročníku majálesu, který by mohl být zas o něco lepší a propracovanější.

 

Harmonogram:

14:40-15:15    Průvod od gymnázia, májka na náměstí

15:20-16:20    Program gymnázia

16:45-17:30    Sækədʒəwiːə

17:55-18:40    David Stypka & Bandjeez

19:05-19:50    The Places

20:15-21:15    Neo Chess Sunny RNR Band

21:35-22:20    Staré pušky

22:45-23:30    Ajdontker

23:30-00:00    Repro hudba

 

Facebook: https://www.facebook.com/events/1429540070679212/

Web: www.hakultura.cz/majales

 

Za spolek Ha Kultura, Bc. Jana Stočková, místopředseda spolku, koordinátorka majálesu (stockova.j@seznam.cz)

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska