Jana Adámková

Je to žena, která je v podvědomí místních občanů jako milá a stále usměvavá paní učitelka a zároveň ředitelka Mateřské školy Hlučín, Severní. Její životní dráha byla 38 let spjata s dětmi v mateřské škole. Jak sama říká, práce s dětmi pro ni byla nejen povoláním, ale i zálibou. Měla velikou radost, když viděla jak se děti rozvíjejí a učí se novým dovednostem. Pod jejím vedením již prošlo několik generací dětí, mnohé z nich již do školky v současné době přivádějí své vlastní děti.
Nebyla však jen učitelkou, ale zároveň členkou Společnosti pro předškolní výchovu v Praze a své zkušenosti a poznatky předávala pracovnicím ostatních mateřských škol celého Hlučínska. Od roku 2006 se angažovala v celorepublikové sportovní olympiádě dětí. V srpnu 2010 odešla do starobního důchodu, avšak ráda se vrací do mateřské školy na výpomoc. Zároveň působí jako členka Rady a Zastupitelstva města Hlučína a mezi její největší záliby patří už přes dvacet let paličkování.
Paní Jana má dvě děti a také je již trojnásobnou babičkou. Ačkoliv má svá vnoučata až na druhém konci republiky, často je s manželem navštěvuje, ale také je přiváží na prázdniny do Hlučína, aby poznaly krásy rodného města své babičky.
Při slavnostním ceremoniálu dne 17.března 2010 byla paní Jana Adámková vyhodnocena jako osobnost města Hlučína pro rok 2009 za celoživotní přínos v oblasti výchovy a vzdělávání dětí v mateřských školách na území města Hlučína. Toto ocenění získala naprosto zaslouženě a my všichni ji k tomu upřímně blahopřejeme.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska