Křest alba Retro Blues

Své první sólové album nazvané Retro Blues přivedl na svět kytarista a zpěvák Petr Dľetro Ritzka z Hlučína na Opavsku. Dílo pokřtí ve čtvrtek 25. května v ostravském klubu 100dola.

Hlučínský bard pokřtí sólové bluesové album

Ostrava - Své první sólové album nazvané Retro Blues přivedl na svět kytarista a zpěvák Petr Dľetro Ritzka z Hlučína na Opavsku. Dílo pokřtí ve čtvrtek 25. května v ostravském klubu 100dola. Jako host večera vystoupí známý rýmařovský písničkář Jiří Míľa a kmotrem se stane harmonikář a majitel hospody v jedné osobě Jiří Zapletal. Ritzka během své hudební kariéry vystřídal řadu směrů a ľánrů.
"Začínal jsem kdysi dávno s country," vzpomínal. Dodal, ľe pak se začal věnovat big beatu. Po celou svou hudební dráhu ale inklinoval k blues. Před lety si proto zaloľil bluesovou kapelu Old Blues Company, se kterou začal hrát i své vlastní písničky. "Nakonec jsem se rozhodl, ľe zkusím i sólovou dráhu," dodal. Na desce Retro Blues posluchači najdou řadu písní, které mohli slyšet právě od kapely Old Blue Company. Nyní na ně ale čeká úplně jiné aranľmá. Jen kytara a zpěv. V některých skladbách Ritzka kytaru odloľil a rozezněl struny dobra. S nahrávkou uľ slaví první úspěchy. "Dostal jsem se do výběrového kola prestiľního bluesového festivalu, který se tradičně koná v Šumperku," pochlubil se Ritzka, který uľ několikrát vystupoval s legendární bluesovou kapelou Bluesbery. Křest začíná v 19:00.

Autor: David Moravec

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska