Mateřská školka Cihelní hlásí: Hotovo!

Zateplování městských budov úspěšně pokračuje. Jedním z posledních objektů, které se dočkaly zateplení, a už tuto zimu ušetří desetitisíce za vytápění, je mateřská škola na ul. Cihelní. Dne 16. září proběhlo za přítomnosti starosty Pavola Kubuše, místostarosty Alfonse Laňky a dalších hostů slavnostní ukončení stavby.

Stavební práce probíhaly od dubna do srpna letošního roku. Postupně se zateplily dva pavilony pro děti, hospodářský pavilon a spojovací krček. Třetí pavilon byl otevřen teprve v únoru roku 2012 a je prakticky nový.

V rámci úprav došlo k zateplení celé fasády, výměně střešní krytiny a výměny vstupních dveří u dvou pavilonů pro děti.  Vyměnil se také hromosvod, fasádní krytky a spousta dalších drobností. Zajímavostí, kterou ocení hlavně děti, je obrázek krtka na stěně jedné z opravených budov. Ten byl vytvořen z keramického obkladu a zřejmě se brzy stane i maskotem školky

„Zateplení je takovou pomyslnou tečkou za naší desetiletou prací na obnově původní školky. Za tuto dobu se tvář školky podstatně změnila. Postupně jsme opravili interiéry, budovy ale i zahradu. Po otevření nového pavilonu školku navštěvuje 150 dětí a všichni, včetně rodičů, jsou spokojeni. Poslední, co nás ještě čeká, je úprava zahrady. Rádi bychom postavili další hrací prvky a taky obměnili zeleň. To už ale hravě zvládneme“, říká s úsměvem ředitelka školky Radoslava Josefusová.

Cena stavby činila 4 259 000 Kč. Poměrná část ve výši 2 858 000 Kč byla financována z Operačního programu životního prostředí a zbývajících 1 401 000 Kč se uhradilo z rozpočtu města.

 

Ing. Miroslav Pech
tiskový mluvčí

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska