Město Hlučín se poprvé v historii stává generálním partnerem festivalu Štěrkovna Open Music

Město Hlučín se stává poprvé v historii hudebního festivalu Štěrkovna Open Music jeho generálním partnerem. Zastupitelé dnes na svém zasedání schválili dotaci na jeho pořádání ve výši 100 tisíc korun, dalších 20 tisíc korun město poskytne na doprovodnou dětskou scénu ČEZ Cirkulum Art. Doposud je to nejvyšší finanční podpora této kulturní akci.

„Štěrkovna Open Music je největší, tradiční kulturní akce v Hlučíně, na kterou chodí každý rok nejen místní lidé, ale sjíždějí se i návštěvníci ze širokého okolí. Je v zájmu města, aby se na štěrkovně i nadále konala, a to v reprezentativním rozsahu,“ komentovala finanční příspěvek místostarostka Hlučína Blanka Kotrlová.  

„Město Hlučín jako generálního partnera velmi vítám, partnerství je logické, festival potřebuje takto silnou podporu, díky ní se může dále rozvíjet,“ konstatoval pořadatel David Moravec.

Jedenáctý ročník festivalu se uskuteční na břehu hlučínského jezera v pátek 31. července a v sobotu 1. srpna. Moravec už dříve informoval, že součástí programu bude i letošní jediný festivalový koncert kapely Divokej Bill v Moravskoslezském kraji.  „Chceme v Hlučíně předvést energický svižný set podpořený pěknými světly," popsal Adam Karlík, houslista Divokýho Billa.

Kromě nových písní se na podiu objeví i nové hudební nástroje. „Novinkou bude i rozšíření nástrojového parku v kapele o pochodový buben a v některých skladbách i o foukací harmoniku," doplnil kytarista Roman Procházka.

Mezi dalšími hvězdami festivalu budou také slovenská zpěvačka Jana Kirschner či kapela Vypsaná fixa. „V posledních dnech potvrdila svou účast i polská hvězda Akurat, skupina pocházející z Bialsko Biale, která je v současnosti jednou z nejčastěji koncertujících kapel v Polsku, hraje často i v zahraničí včetně České republiky,“ uvedl dále Moravec.  Její styl je mixem punk rocku, reggae, popu i ska.

Vstupenky na 11. ročník hlučínského festivalu jsou již v prodeji. Zájemci je pořídí například v síti Ticketstream. Nabízí je ale i opavská prodejna Sluna, Informační centrum Hlučín a Hospoda 56 v Hlučíně. Cena za vstupenku na oba dny je 440 korun. Na místě bude možné koupit i vstupenky na jeden den, v pátek přijde lístek na 320, v sobotu na 360 korun. Vstup na oba festivalové dny přijdou v den zahájení festivalu na 600 korun. Informace o programu a všech účinkujících zájemci najdou na www.sterkovnamusic.com.  V minulosti byl o festival velký zájem, v roce 2013 pořadatelé zaznamenali 2800 návštěvníků, loni jich bylo dokonce 3500.

 

Ivana Gračková
tisková mluvčí města Hlučín

736 281 733

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska