Město přidělí seniorům Bodyguardy

Přívěsky s osobním alarmem Bodyguard 3 zakoupilo město Hlučín pro seniory v rámci projektu prevence kriminality. Důvodem k pořízení 160 kusů nenápadných přívěsků je rostoucí kriminalita páchaná na seniorech.

Přívěsky budou postupně rozdány seniorům podle nastavených kritérií v rámci besed pořádaných městskou policií v klubech seniorů.
„Jedná o lehkou plastovou bezpečnostní pomůcku, která se vejde do ruky, může se nosit v kapse, kabelce, tašce nebo i na krku či jinak. Aktivace alarmu je jednoduchá - stačí vytrhnout poutko a spustí se pronikavý zvuk sirény. Alarm tak může pomoci nejen při ohrožení krádeží nebo při napadení ať už člověkem nebo zvířetem, ale dobře poslouží také při úrazu nebo zdravotním problému na ulici i doma. Senior na sebe zkrátka výrazně upozorní, dá najevo, že potřebuje pozornost, pomoc,“ říká k Bodyguardům vedoucí strážník Městské policie Hlučín Luděk Olšovský.
Pořízení alarmů a pořádání besed je dalším střípkem z celé mozaiky prevence kriminality, kterou realizuje město Hlučín ve spolupráci s Městskou policií Hlučín a pracovní skupinou pro seniory v rámci komunitního plánování Hlučínska.
 
 
Jarmila Harazinová
zastupující mluvčí města Hlučína
tel. 595 020 203
e-mail: harazinova@hlucin.cz

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska