Městská knihovna Hlučín

GPS:
Adresa:
Zámecká 4, Hlučín 748 01
Telefon:
+420 558 270 106
Email:
knihovna@kc-hlucin.cz
Web:
Vedení:
Mgr. Lucie Kostková

Městská knihovna je i se svými pobočkami v Bobrovníkách a Darkovičkách součástí příspěvkové organizace Kulturní centrum Hlučín.

V lednu roku 2005 se knihovna přestěhovala z původních prostor na Mírovém náměstí, kde sídlila téměř půl století, do nových, krásně a citlivě zrekonstruovaných prostor v hlučínském zámku. Nové prostory jsou vybaveny výpočetní technikou a veškeré vybavení knihovny je zmodernizováno jak v provozních, tak i ve služebních prostorách. Pro naše handicapované spoluobčany je zde vybudován osobní výtah pro bezbariérový přístup do knihovny.

Ročně knihovnu navštíví 28 000 uživatelů, kteří si vypůjčí 115 000 svazků knih a časopisů. Celkový knižní fond knihovny je 27 000 svazků, v průběhu roku zde dochází 95 titulů novin a časopisů.Knihovna se aktivně zapojila do celoevropské akce Noc s Andersenem, která se těší velkému zájmu mladých čtenářů.

Prostory knihovny se často stávají malou galerií pro malířské a keratické práce žáků výtvarného oboru při ZUŠ Hlučíně. Své práce zde prezentovali pravidelně také akademický malíř pan Josef Mokráček a fotograf pan Petr Gattnar.

Městská knihovna KC Hlučín je dokladem toho, že rekonstrukce památkového objektu, citlivě propojená s potřebami moderních technologií a zařízení pro práci knihovny na vysoké úrovni, se nemusí o svojí budoucnost obávat. Směle můžeme říci, že od této chvíle má město Hlučín jednu z nejkrásnějších a nejmodernějších knihoven v kraji.


Text je citován z brožury: Hlučínský zámek

Mapa

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska