Neonacisté vs. Antifaąisté

A co Váš názor????

Radikálové velebili v Hlučíně za zvuku bubnů a svitu loučí Franka

19:42 - 11.11.2006 - Česká Tisková kancelář

Hlučín - Téměř stovka příznivců hnutí skinheads z pravicově nacionální skupiny Národní korporativismus se dnes v podvečer sešla v Hlučíně, aby prý uctila 31. výročí úmrtí španělského generála a diktátora Franciska Franka. Účastníci demonstrace za doprovodu bubnů a svitu loučí prošli městem aľ ke kulturnímu domu, kde vyslechli na schodech projevy. Kolem 19:00 se přemístili na Mírové náměstí a v klidu se rozešli, zjistila na místě ČTK. ®ádné incidenty na řádně oznámené akci nevznikly, řekla ČTK mluvčí severomoravská policie Dagmar Bednarčíková. Policisté budou situaci ve městě dále monitorovat.

 

V projevech extremisté tvrdili, ľe přesně takové město jako byl kdysi Hlučín, tedy město slušných lidí, Franko budoval. Dnes je podle nich Hlučín městem narkomanů, kteří na náměstí číhají na oběti loupeľných přepadení. Mnoho z účastníků demonstrace mělo podle odhadu zpravodaje ČTK kolem 15 let, někteří i méně.

"Zakázali jim oslavovat Hitlera, tak si našli náhraľku - fašistického vůdce Franka, který stejně jako Hitler vraľdil lidi," komentoval chování mladých lidí jeden z přihlíľejících. Podle policie bylo výročí Francova úmrtí pouze záminkou k tomu, aby si účastníci pochodu připomenuli takzvanou křiš»álovou noc. Při ní v noci z 9. na 10. listopadu 1938 v celém Německu vypukl protiľidovský pogrom.

Na demonstraci nasadila policie takzvaný antikonfliktní tým šesti specialistů v civilu, kteří extremisty doprovázeli a byli připraveni řešit případné problémy jiľ v zárodku. Několik desítek ozbrojených policistů bylo připraveno v záloze, aby v případě potřeby zasáhli. Další policisté demonstraci natáčeli na videokamery. Záznam jim poslouľí při zjiš»ování, jestli extremisté neporušili svými gesty nebo projevy zákon.

 

Novinky.cz
Na osmdesát příznivců hnutí ultrapravice se sjelo v Hlučíně na Opavsku, kde si chtějí připomenout výročí úmrtí španělského generála a diktátora Franciska Franka. Městem podle ČT pochodovali se zapálenými pochodněmi. Na akci dohlíľejí policisté včetně speciální jednotky z Opavy.

11.11. 2006 18:16

HLUČÍN - Skinheadi se shromáľdili před 17 hodinou na dvoře restaurace Perla nedaleko autobusového nádraľí v Hlučíně. Většina demonstrantů ze skupiny Národní korporativismus má kolem 15 let, někteří i méně.

Po 17 hodině se vydali na pochod městem, který trval více neľ hodinu. Na závěr se mají demonstranti přesunout ke kulturnímu domu, kde má řádně nahlášená demostrace pokračovat projevy.

Pochodňový průvod neonacistů v Hlučíně

05.11.2006

Národní korporativisté, jeľ jsou vedle Národního odporu aktuálně nejviditelnější subjekt na české ultrapravicové scéně, naplánovali v rámci své demo-tour další akci. Po Hodoníně, Břeclavi a Ostravě si tentokrát pro šíření svých štvavých ľvástů vybrali malé město na Opavsku. Hlučín se svými 15.000 obyvateli leľí na cestě mezi Ostravou a Opavou. Na návštěvu hnědých bastardů se můľou obyvatelé těšit v sobotu 11. listopadu.

Fašisté z Národního korporativismu zde hodlají uspořádat pietní shromáľdění k 31. výročí úmrtí španělského diktátora Francisca Franca. Sraz si dali od 16:00 na hlučínském autobusovém nádraľí, začátek akce plánují na 17:00. Shromáľdění chtějí pojat pompézně, mělo by jít o pochodňový průvod – nepřipomíná vám to něco?

Akci organizuje lokální pobočka Národní korporativisté Ostrava, jeľ je po Praze nejaktivnější. Její vůdčí osobnost Roman Fojtík, bývalý člen Národního sjednocení, organizoval například demonstraci proti antifašistům loňský červen v Otrokovicích. Je znám také jeho negativní vztah k ®idům a otevřená spolupráce s Národním odporem Slezsko. Do výraznější roztrľky s lidmi z Národní koalice, respektive Národního sjednocení, došlo při loňských demonstracích v Bohumíně a Otrokovicích. Sem pozval členy Národního odporu a militantní bojůvky ultrapravičáků Anti-antifa. Dnes je jednatelem Národních korporativistů pro Moravu.

 

 

Článek byl převzat ze serveru http://www.aaz.estranky.cz/

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska