Nové letní kino Hlučíňáky baví

Na dvě stovky lidí přišlo v sobotu 25. července večer do letního kina, které se tentokráte přestěhovalo k restauraci Terasa na štěrkovnu. Neodradil je ani mírný déšť, který se během promítání spustil.

Naštěstí byl i na hraně toho, co zvládne projekční technika. Jinak se za nepříznivého počasí nepromítá. Nové letní kino se bude v příštích týdnech stěhovat za diváky do různých míst města, naprostou novinkou bude i autokino.

Sobotní projekce byla už druhá a lidi si ji opět užívali, na dekách, pivem nebo birelem, přímo pod oblohou a tentokráte s Brucem Willisem. Nové letní kino v Hlučíně organizuje od letošní sezony Sportovně rekreační areál Hlučín. Pořídil proto speciální plátno pro venkovní promítání. Je upnuté na nafukovací konstrukci, takže se dá bez potíží převážet, přestože má rozměr 10 krát 6 metrů. Přišlo na 65 tisíc korun. "Chceme lidem zpříjemnit léto. S novým letním kinem budeme objíždět různé lokality v Hlučíně. V letošní sezoně bude navíc vstup na filmová představení zdarma," prozradil ředitel městské příspěvkové organizace Sportovně rekreační areál Hlučín Petr Breitkopf. Na první zkušební promítání film Frajeři ve Vegas, které se uskutečnilo v sobotu 18. července také na štěrkovně, přišlo zhruba dvě stě diváků. Příští projekce je v plánu na 5. srpna, Uskuteční se na Rovninách u agitačního střediska a promítat se bude film Expendables: Postradatelní 3. Poté 7. srpna je na programu další novinka. Film John Wick bude možné opět na štěrkovně před restauraci Laguna sledovat přímo z auta. "Uvidíme, zda se autokino osvědčí, nebo zda budou lidé dávat přednost spíše posezení s filmem v přírodě," doplnil Petr Breitkopf. Dále mobilní kino potěší 14. srpna lidi ze sídliště OKD, film pořadatelé ještě vybírají. Vlk z Wall Street bude na programu 15. srpna opět v bufetu Terasa na štěrkovně, 21. srpna se návštěvníci bufetu Chaloupka na štěrkovně mohou těšit na Brada Pitta v hlavní roli filmu Světová válka Z. Na závěr prázdnin se projekce odehraje 29. srpna přímo na Mírovém náměstí u radnice. Promítat se bude Noční běh. Všechny projekce budu začínat vždy po setmění, což je zatím zhruba ve 21:30. Výhodou je, že v kině pod širou oblohou se nikoliv zakazuje, ale dokonce doporučuje dobré pivo.

"S novým hlučínským kinem bude možné zavítat na více míst v Hlučíně. Věříme, že lidi uvítají, když s filmovou projekcí přijede za nimi. Pokud se letní kino v Hlučíně letos osvědčí, pro příští rok bychom rádi projekce ještě rozšířili a některé umělecké kousky uvedli i v komorním prostoru nádvoří hlučínské radnice, které se díky červnové originální Rathaus party ukázalo jako ideální pro pořádání podobných akcí," doplnila místostarostka Blanka Kotrlová.

Ivana Gračková
tisková mluvčí města Hlučín
736 281 733

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska