Premiér jednal v Hlučíně o štěrkovně

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil 25. září 2014 Hlučín. Ve městě jednal mimo jiné se starostou Pavolem Kubušem a společně navštívili hlučínskou štěrkovnu.

Starosta seznámil Bohuslava Sobotku s projektem Sanace, rekultivace a revitalizace území po těžbě štěrkopísku v Hlučíně a  při osobním jednání mu vysvětlil důležitost celého projektu. Zdůraznil především jeho protipovodňovou funkci, nutnost obnovy zničených a poškozených komunikací a v neposlední řadě i další možnosti využití území pro rekreační účely. 

Premiér se zajímal hlavně o stav příprav celé akce a o její finanční náročnost.  Bohuslav Sobotka vyjádřil svou spokojenost s návštěvou přímo na místě, protože tak bude moci ve vládě lépe přistoupit ke konečnému rozhodnutí o spuštění projektu.

Spokojeností se netajil ani starosta Pavol Kubuš: "Jsem rád, že si pan premiér našel čas seznámit se s celou situací. Z jeho reakcí a celkového zájmu o podrobnosti revitalizace jsem nabyl dojmu, že si důležitost celého projektu nejen pro samotné město Hlučín, ale i jeho okolí, uvědomuje, a věřím, že jej podpoří."

Ing. Miroslav Pech
tiskový mluvčí

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska