Prostory radnice se otevřou k prohlídce

klikni pro velký obrázek

28. 5. 2015 od 16 do 18.30 hodin na radnici v Hlučíně - Obrazy Elen Thiemlové inspirované Hlučínskem budou zdobit reprezentativní prostory radnice. K prohlídce obrazů, ale i prostor, kam se běžně občané nedostanou, zve hlučínská radnice

Obrazy Elen Thiemlové, většinou inspirované Hlučínskem, jeho krajinou i svérázem místních lidí, budou zdobit reprezentativní prostory radnice. Do místnosti rady města a do kanceláří starosty a místostarostky zapůjčila známá výtvarnice dvě samostatné kolekce s hlučínskými motivy a jedno větší plátno s pohledem z Vinné hory. „Jsem ráda, že se moje obrazy líbí a že zpříjemní prostory na radnici,“ prohlásila Elen Thiemlová. Lidi z Hlučínska zachycuje v typických situacích, jak se s nimi denně potkává, dobře zvládnutou technikou, s laskavým humorem, který je výrazným znakem mnoha obrázků, a s citem pro zajímavý okamžik.
Rodačka z Ostravy je nyní pevně spjata s Hlučínem, kam před nedávnem přestěhovala svůj ateliér Viridian, první porevoluční středisko pro rozvoj umění, které po sametové revoluci nabídlo výtvarné kurzy dospělým.
Neobvyklou expozici obrazů Elen Thiemlové v jednací místnosti rady si mohou prohlédnout všichni zájemci v závěru května. Tehdy se pro ně na radnici otevřou dveře i do prostor, které jindy zůstávají nepřístupné. Zájemci uvidí nejen zasedačku, kancelář starosty, ale například i obřadní síň. Kde se rodí rozhodnutí ovlivňující život města, se může veřejnost přijít podívat ve čtvrtek 28. května od 16 hodin do 18.30. Na setkání s nimi se těší i vedení města v čele se starostou Pavlem Paschkem. „Obrázky Elen Thiemlové mě osobně okouzlily neotřelým vtipem a nezvyklými postřehy ze života zdejších lidí. Proto jsem uvítal, že je Elen Thiemlová zapůjčila na radnici. Samozřejmě bych se o radost z nich rád podělil i s dalšími Hlučíňáky. Zároveň bychom jim chtěli ukázat ty prostory radnice, kam se normálně nedostanou,“ prohlásil starosta.
 
Ivana Gračková
tisková mluvčí města Hlučína

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska