Sbor dobrovolných hasičů Hlučín

Adresa:
Celní 6, Hlučín
Email:
sdh@hlucin.com
Web:
Vedení:
p. Jiří Sedláček

Činnost SDH je pořádání kulturních akcí a vedení mládeže. Jednotka SDH zřízená a financovaná městem vykonává činosti při zásazích, atd.

Historie hasičů v Hlučíně se datuje od roku 1791, kdy zde byl postaven první hasičský sklad. Přes různé komplikace zde hasiči zůstali dodnes. Od prosince 1985 je na hasičské zbrojnici zřízena jednotka hasičů z povolání a v roce 1996 byla slavnostně otevřena nová hasičská zbrojnice, kterou používají hasiči  z povolání i dobrovolní hasiči.

Činnost SDH Hlučín je velice bohatá. Jedná se především o výjezdy, zásahy, taktická cvičení a nácviky nové techniky. Dále každoročně hasiči pořádají mnoho společenských akcí pro děti i dospělé. Mezi stálice ve společenské zábavě už několik let patří dětský maškarní ples s hasiči a tradiční hasičský ples. Na ukončení plesové sezóny hasiči pořádají dospělí maškarní bál s pochováním basy. Dobrovolní hasiči zajišťují ve spolupráci s kulturním domem Hlučín požární hlídky v době konání společenských akcí.



Kontakty:
web: http://hasici.hlucin.com
e-mail: sdh@hlucin.com

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska