Společenský ples města Hlučína - tanec, malování světlem, Eva Burešová

Ne projevem, ale netradičně - uvítací písní zahájil Společenský ples města Hlučína starosta města Pavel Paschek. Spolu s autorem písně Zdeňkem Kačorem, ředitelem KC Hlučín, tak nezvykle přivítali účastníky této kulturní akce, která se konala v sobotu 24. ledna v kulturním domě v Hlučíně.

Hlavním hostem večera byla Eva Burešová. V podání této mladé hlučínské rodačky, finalistky soutěže Česko – Slovensko má talent 2011, zazněly jak písně z jejího posledního alba, tak i další známé melodie současnosti.

Rozverný kankán v podání baletu ZUŠ P. J. Vejvanovského nezklamal. Balet potěšil i tancem na lidové motivy či hudbu Michaela Jacksona.

Nevšedním zážitkem bylo malování světlem, které předvedl vůbec poprvé v Hlučíně ateliér Dowis. Pod rukama výtvarného mága na speciální luminiscenční ploše vznikaly a opět pohasínaly nádherné světelné obrazy ze života kraje i města. Před nadšenými diváky se objevily např. Beskydy, panna vystupující z Hlučínského jezera, milenci a na závěr znak města Hlučína.

Po celý večer provázela ples hudbou ve velkém sále skupina Bacardi a DJ Misha, v malém sále cimbálová muzika Tolar. Na své si tak přišli vyznavači různých tanečních a hudebních žánrů.

Bohatá tombola nenechala nikoho z účastníků v klidu. Šťastní výherci si z plesu odnášeli například TV, křovinořez, tablety, fotoaparát a další hodnotné i drobnější ceny.

Dle slov účastníků měl ples výborný rozvrh a organizaci. Program byl příjemně rozložen do celého průběhu plesu, takže se účastnici stále měli na co těšit. Zábava gradovala s každou rychle ubíhající hodinou a tanečníkům se nechtělo domů.
Foto: Naděžda Hladišová
 
Jarmila Harazinová
zastupující mluvčí města Hlučína
tel. 595 020 203
e-mail: harazinova@hlucin.cz

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska