Společnost přátel Muzea Hlučínska

GPS:
Adresa:
Zámecká 4, Hlučín 748 01
Telefon:
+420 595 041 337
Email:
info@spmh.cz
Web:
Vedení:
Mgr. Jiří Siotrzonek, Ph.D.

Společnost přátel Muzea Hlučínska je občanským sdružením, jehož posláním je uchovat originální identitu hlučínského regionu ve všech různých podobách (zvyky, tradice, historie, folklor, materiální dědictví apod. …). Společným jmenovatelem všech aktivit je osvěta a šíření správného povědomí o Hlučínsku nejen pro návštěvníky, kteří přicházejí do regionu, ale především u místních obyvatel.
Živou tvůrčí společnost a její identitu mohou uchovat pro příští generace pouze lidé, kteří si hájí vlastní tradici, kořeny a smysluplně je rozvíjejí. Protože tyto ideje prosazuje Muzeum Hlučínska, rozhodli jsme se jako jeho příznivci pro název našeho občanského sdružení „Společnost přátel Muzea Hlučínska“. Právě aktivní podpora činnosti Muzea Hlučínska je naší prioritou.
 
Jsme sdružení nepolitické. Chceme dosahovat našich cílů ve vzájemné spolupráci se Sdružením obcí Hlučínska jako jeho dobrý partner a pomocník. Předmětem našeho zájmu je rovněž otevřená spolupráce se školami a vzdělávacími institucemi všeobecně, společenskými organizacemi apod. Systematicky komunikujeme s občany za účelem zachování dědictví materiálního (pomoc Muzeu Hlučínska při sběru exponátů) i duchovního (uchování autentických výpovědí a vzpomínek pamětníků apod.).
 
Priority občanského sdružení:
• podpora vzniku stálé expozice věnované celému Hlučínsku
• vydávání vlastivědného časopisu „Hlučínsko“
• přednášky, besedy, diskuzní fóra
• výstavy
• exkurze
• tématické soutěže pro školy
 

Mapa

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska