Štěrkovna Open Music nabídne i romantickou plavbu plachetnicí

Romantickou plavbou na plachetnici, případně adrenalinovou vyjížďkou na vodním skútru po Hlučínském jezeře mohou doplnit své zážitky návštěvníci hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, jehož XII. ročník se uskuteční od pátku 29. do neděle 31. července. Tři plachetnice, jeden motorový člun, vodní skútry, nafukovací banány nebo kola budou k dispozici po celé tři dny konání festivalu.

Plavby na plachetnicích bude nabízet Yacht club Hlučín. „Po loňském velkém zájmu chceme letos opět postavit celé molo. Vždy popluje kapitán a k němu se na plachetnici vejdou čtyři lidé,“ prozradila Karin Hašová z pořádajícího Yacht clubu Hlučín. Pětačtyřicetiminutová plavba přijde celkem na 200 korun bez ohledu na počet osob. Loď bude možné si zaplatit například i pro pár, který si tak užije romantické chvíle. „Plachtit se ale dá jen za příznivého větru, takže jezdit budeme pravděpodobně jen do 19 hodin. Plavby jsou samozřejmě možné i za tmy, ale po sedmé hodině večer už vesměs nabývá příznivý vítr,“ doplnila Karin Hašová. Plavbu plachetnicí nebo na motorovém člunu bude možné domluvit si přímo na mole.
Vyjížďky na vodních skútrech bude zajišťovat společnost Vodní adrenalin z Hlučína – Bobrovníků. Skútr si mohou zájemci pronajmout v cenách od 700 korun za 10 minut jízdy po 2700 korun za hodinu. Při jízdě s řidičem přijde 10 minut na 400 a 15 minut na 600 korun. Za skútr je možné připojit například nafukovací banán určený až pro 6 osob, nebo nafukovací kruhy. „Zájem bývá o jízdu na několika kruzích. Když se různé srážejí a proplétají, bývá to celkem legrace,“ prozradil Jakub Balcar z firmy Vodní adrenalin. Skútry budou parkovat u penzionu Rhodos a jezdit budou každý festivalový den až do soumraku.
Největšími hudebními hvězdami letošního ročníku Chinaski, Horkýže Slíže, Mig 21, Jelen a mnoho dalších. Hlavními partnery se staly prezentační a poradenské centrum Elements a společnost ČEZ. Protože město Hlučín, které je generálním partnerem festivalu, letos slaví 760. výročí svého založení králem Přemyslem Otakarem II., bude mít festival přívlastek Hlučín SPECIÁL 760. Mezi jeho speciální projekty bude patřit souboj kapel v balkánském rytmu Balkan Battle live nebo pocta Petrovi Hapkovi s názvem Na cestě, ve které Michal Horáček uvede zpěváky Ondřeje Rumla, Lenku Novou, Segrada. Vedle hlavní bude mít festival i letos dětskou scénu ČEZ Cirkulum Art, taneční scénu, poetickou scénu Perplex a poprvé také senior stage, která bude v pátek otevřena pro veřejnost v Domově pod Vinnou horou.
Vstupenky na třídenní festival jsou nyní v předprodeji k dostání za 490 korun, koupit se dají v síti Ticketstream a v lokálních předprodejích jako Informační centrum Hlučín, Sluna Opava či Hospoda 56 v Hlučíně. Letos poprvé si návštěvníci mohou předplatit také parkování.

Ivana Gračková
mediální zastoupení festivalu Štěrkovna Open Music
tisková mluvčí města Hlučín
736 281 733

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska