V Hlučíně hořela výloha elektroobchodu, kouř poškodil další prostory

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v sobotu 27.12.2014 odpoledne v Hlučíně (okres Opava) v ulici Pode Zdí, kde začalo ve zdejším obchodním domě hořet v přízemní výloze elektroobchodu.

Hasiči požár uhasili během několika minut, kouř ale zasáhl další obchody a prostory ve dvou patrech nad výlohou a způsobil odhadem celkovou škodu za 300 tisíc korun.

Za oheň může technická závada na elektroinstalaci – na jednom z několika trafozařízení, umístěných ve výloze. Předběžná škoda byla odhadnuta na 300 tisíc korun, především na poškozeném nábytku a kobercích v dalších dvou podlažích mimo elektroobchod, kam pronikl kouř. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Operační středisko hasičů bylo o ohni informováno v sobotu krátce před 16. hodinou. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Hlučíně, společně s ní tři hlučínské jednotky sboru dobrovolných hasičů (Hlučín, Bobrovníky a Darkovičky).

Při příjezdu hasičů z výlohy šlehaly plameny. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za šest minut, dalších sedm minut jim zabralo uhašení.

 

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

 

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska