Festival Šterkovna Open Music zaplaví motýli

Letos poprvé bude součástí festivalu Štěrkovna Open Music také Galerie pod širým nebem. Přípravy velké výstavy výtvarných prací dětí se ujala Základní škola Rovniny v Hlučíně, zapojit se do ní může každé dítě s výtvarným talentem.

Podmínkou je, aby se na obrázku s motivem festivalu v jakékoliv podobě objevil modrásek bahenní, kterého má Štěrkovna Open Music od letošního roku ve svém logu.
„Věříme, že se do přípravy výstavy zapojí všechny hlučínské školy, školky, dům dětí i další dětské a mládežnické organizace i jednotlivci. Jedinou podmínkou je, aby nám práce doručili do školy kdykoliv v pracovní den do 14 hodin, nejpozději do 22. června,“ řekla hlavní organizátorka výstavy, učitelka výtvarné výchovy Daniela Žídková.

Práce musí být nejlépe z druhé strany označeny nápisem Galerie pod širým nebem, jménem a věkem autora. Musí mít formát A3. Vystavovat se budou zalaminované.

XII. ročník hudebního festivalu Štěrkovna Open Music se odehraje na březích Hlučínského jezera od 29. do 31. července. Obdobně jako v loňském roce i tentokrát bude jeho generálním partnerem Hlučín. Hlavními partnery se staly prezentační a poradenské centrum Elements a společnost ČEZ.  Letos budou k hlavním hvězdám patřit kapely Chinaski, Horkýže Slíže, Mig 21, Jelen a mnoho dalších. Protože město letos slaví 760. výročí svého založení králem Přemyslem Otakarem II., bude mít festival přívlastek Hlučín SPECIÁL 760. Mezi speciální projekty festivalu bude patřit souboj kapel v balkánském rytmu Balkan Battle Live nebo pocta Petrovi Hapkovi s názvem Na cestě, ve které Michal Horáček uvede zpěváky Ondřeje Rumla, Lenku Novou, Segrada. Součástí festivalu bude taneční a dětská scéna a letos poprvé také senior stage v Domově pod Vinou horou. Vstupenky na třídenní festival jsou v červnu v předprodeji k dostání za 460 korun, koupit se dají v síti Ticketstream a v lokálních předprodejích jako Informační centrum Hlučín, Sluna Opava či Hospoda 56 v Hlučíně.

Ivana Gračková
mediální zastoupení festivalu Štěrkovna Open Music
tisková mluvčí města Hlučín
736 281 733

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska