1.DFC Hlučín

Telefon:
+420 732 565 702
Email:
dfchlucin@seznam.cz
Web:
Vedení:
Ing. Žaneta Vaseková

Roku 1990 se založil zcela nový fotbalový klub 1.DFC Darkovičky. Po náročném trénování se členové klubu odhodlali k historicky prvnímu utkání. Stalo se tak 1. května 1991, kdy Darkovičky hostily celek ze sousední vesnice DFC Ajax Hať. Po velice bojovném výkoně domácího celku zápas skončil 0:3 ve prospěch hostující Hati. 1.DFC Darkovičky sehráli ještě pár přátelským utkání, když 10.9.1991 byli zaregistrováni na Ministerstvu vnitra.
V roce 1998 nastala změna v názvu klubu z 1.DFC Darkovičky na 1.DFC Hlučín, který nese klub dodnes.
O několik let později se 1.DFC Hlučín zapsal také do fotbalové soutěže MSFL žen. Postupem času se stával nejfotbalovějším týmem v Moravskoslezské lize žen.
Nejúspěšnější rok byl 2003, kdy holky postoupily do 1. ligy žen. Nebylo to snadné hrát mezi kluby jako je Slávia Praha či Sparta Praha, ale přesto se jim podařilo udržet se dlouhých pět let. Nepovedený rok 2008 byl také příčinou pádu zpátky do MSFL žen.
Klub znovu bojuje o postup do nejvyšší ženské fotbalové ligy.

Kontakty:
web: www.dfchlucin.wz.cz 

předseda klubu: Ing. Žaneta Vaseková
sekretář mládeže: Stanislav Schwarzer
tel: 732 565 702
e-mail: S.Schwarzer@seznam.cz

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska