Devátý ročník Festivalu kultury a hlučínských řemesel

Mírové náměstí v Hlučíně hostilo již podeváté Festival kultury a hlučínských řemesel. V neděli 9. července se zde již tradičně představily folklorní a taneční soubory a kapely z celého Hlučínska. V rámci bohatého programu se představily dechové kapely Rohovanka, Hlučíňanka a Slezská kapela, folklorní soubory Karmašnice, Vlašanky a Bolatické seniorky, taneční soubory Vřes, Slunečnice, Bobři, seniorky ze Závady a mažoretky MK Ballerisimo Hlučín.

Součástí festivalu byl jako každoročně jarmark řemesel. Letos si návštěvníci mohli zakoupit paličkované výrobky, keramiku, skleněné vitráže, bižuterii, pletené a ručně šité dekorační předměty, výrobky pletené z papíru apod. Ochutnat mohli např. domácí kozí sýry, bramboráky, regionální pivo a samozřejmě hlučínské koláče.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravách a průběhu festivalu, všem účinkujícím za prezentaci toho nejlepšího z hlučínské kultury, prodejcům za prezentaci svých výrobků a poskytnuté ceny do soutěže, městu Hlučín a Sport a kultuře Hlučín za pomoc při přípravách i při samotné koordinaci festivalu, obci Vřesina za zapůjčení prodejních stánků, Mgr. Jiřímu Siostrzonkovi, Ph.D. za výbornou moderaci a samozřejmě Moravskoslezskému kraji za finanční podporu celé akce. Za rok u desátého ročníku na shledanou!

Mgr. Lenka Osmančíková

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska