Diagnostická stezka zdraví

GPS:
Web::
http://www.obecbela.cz/web/
Telefon::
+420 553 650 940
Email::
urad@obecbela.cz

Diagnostická stezka zdraví v Bělé Na základě získání nadačního příspěvku z Nadace OKD ve výši 200.000,- Kč začala obec Bělá nákladem 307 tis. Kč budovat první etapu projektu Diagnostická stezka zdraví.

 
     Záměrem tohoto projektu je dát široké veřejnosti další alternativu využití volného času. Po dvou měsících intenzivní práce je první etapa projektu hotová. Stezka bude po otevření sloužit všem zájemcům o pobyt na čerstvém vzduchu v krásné přírodě. Terén stezky je členitý a proto si může každý zájemce vyzkoušet a prověřit svou tělesnou kondici. Tempo si zvolí sám dle svých sil, pro starší je v polovině trasy připravené stylové lesní posezení s nádherným výhledem do ničím nerušené krajiny. Po zrealizování druhé etapy a tím i zprovozněním celých 1280 m stezky, budou mít zájemci o tento jednoduchý test kondice možnost ověřit si, zda je třeba více trénovat, nebo zjistí, že jsou fyzicky zdatní a prožijí příjemné chvíle v lesním prostředí.
 
     Diagnostická stezka zdraví začíná u Priessnitzových bazénků, dále pak pokračuje okolo lesu Pavlačka a zhruba po ujití 650 m turista objeví na nejvyšším místě stezky již zmiňované posezení. Pak už záleží jen na něm zda jej využije a nebo se vrátí zpět. Po dokončení druhé etapy a tím celé stezky bude moci být okruh využíván v obou směrech.
 
 
Text převzat ze stránek obce Bělá.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Mapa

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska