Extrémní cyklistický závod bez zabezpečení 1000 Miles se zůčastnil rodák Luboš Seidl

Hlučínský rodák v pondělí 2.7.2017 v 15:00 odstartoval v obci Nová Sedlica (SK). Podle aktuálního pořadí je na druhém místě a má za sebou více jak 300 km. Pořadí budeme pravidelně aktualizovat.

Aktuální pořadí: http://www.1000miles.cz/pozice-zavodniku

Info o závodu

Závod 1000 Miles Adventure poprvé odstartoval 3. července 2011 a zúčastnilo se ho 89 závodníků ze tří států (více o 1. ročníku). Start VII. ročníku je naplánován na 2. července 2017 v 15 hodin z nejvýchodnější obce Slovenska Nová Sedlica.

Délka by opět měla být cca 1 000 mil napříč Česko-Slovenskem. Variantou bude i kratší verze závodu, která bude dlouhá přibližně 500 mil.

Závod je otevřen pro bikery, běžce, chodce, koloběžkáře a všechny, kteří se pohybují vlastní silou.

Stanoven je pouze start a cíl a trasa přírodou, kterou musí závodníci dodržet. Kdy a kde spí, kdy jedou, co jedí, je jen na nich. Cílená podpora je zakázána.

Oproti Americe, Aljašce, Austrálii či Asii jsou v Evropě možnosti týkající se velkých prostor a odloučenosti omezené, nicméně účastníkům i tak závod přinese velkou dávku dobrodružství, nenadálých příhod a nového poznání. Sledující veřejnosti pak při detailním „přímém“ přenosu na těchto stránkách přinese intenzivní zážitek trvající 7–22 dní.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska