FESTIVAL KULTURY A HLUČÍNSKÝCH ŘEMESEL JIŽ POSEDMÉ!

Foto: Petr Gattnar

Mírové náměstí v Hlučíně patřilo opět po roce Festivalu kultury a hlučínských řemesel. V neděli 12. července proběhl již 7. ročník této tradiční akce a Sdružení obcí Hlučínska ve spolupráci s Kulturním centrem Hlučín a městem Hlučín naplánovalo opět bohatý a pestrý program.

Počasí organizátorům přálo a na hlučínském náměstí se postupně sešlo několik stovek posluchačů, kteří měli možnost zhlédnout různorodá vystoupení souborů a kapel z Hlučínska. Festival zahájila dechová kapela Rohovanka. Za zvuku tónů známých písní se tak postupně začalo náměstí v Hlučíně plnit prvními posluchači. Rohovanku vystřídaly seniorky ze Závady, které si pro návštěvníky připravily taneční vystoupení. Po krátkém přivítání a slavnostním zahájení ze strany zástupců Sdružení obcí Hlučínska se představil se svým tanečním a pěveckým vystoupením folklorní soubor Škobránek ze Štěpánkovic. Následovaly taneční vstupy souborů Slunečnice z Kobeřic, Bolatických seniorek a pěvecké vystoupení folklorního souboru Vlašanky z Bohuslavic. Poté již přišla na řadu série skladeb v podání Městského orchestru mladých z Dolního Benešova a taneční vstup mužské taneční skupiny Bobři z Bolatic. Druhá polovina části programu patřila folklornímu souboru Karmašnice z Kravař, tanečnímu souboru Vřes z Vřesiny a dechové kapele Hlučíňanka. Závěrečnou tečku za festivalem pak udělala country kapela Pozdní sběr z Vřesiny.

Součástí festivalu byl také hlučínský jarmark výrobků a řemesel. Návštěvníci tak měli možnost zhlédnout ukázky řezbářského řemesla, paličkování, pletení z papíru, patchwork, bižuterní výrobu apod. Z regionálních pokrmů mohli zájemci ochutnat např. hlučínské koláče, ovocné šťávy a sirupy, domácí marmeládu, pštrosí produkty, domácí uzeniny a další.

Věříme, že festival sklidil u diváků úspěch. Vystoupení byla opravdu různorodá, a tak si určitě každý návštěvník přišel na své. Příjemně slunečné odpoledne bylo navíc podpořeno bohatou nabídkou občerstvení i atrakcemi pro děti.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska