Festival kultury Hlučínska již podesáté!

Mírové náměstí v Hlučíně hostilo v neděli 8. července již podesáté Festival kultury a hlučínských řemesel. Vystoupení folklorních a tanečních souborů a kapel přilákalo na náměstí několik stovek diváků, kteří se tak mohli zaposlouchat a zatančit si v rytmu známých českých i zahraničních písní.

Na úvod přivítala návštěvníky Hasičská dechová hudba z Bolatic. Za tónů jejich písní se náměstí začalo plnit prvními návštěvníky. Následovalo úvodní slovo, kterého se ujali předseda Sdružení obcí Hlučínska a starosta Bolatic Mgr. Herbert Pavera a místopředseda Sdružení obcí Hlučínska a starosta města Hlučín Mgr. Pavel Paschek. Poté již následoval bohatý program, ve kterém dále vystoupily dechové kapely Kobeřanka, Hlučíňanka a Dolnobenešovská Galánečka. Pěvecká vystoupení se střídala s těmi tanečními v podání Bolatických seniorek, souborů Slunečnice z Kobeřic, Vřes z Vřesiny, Bobrů z Bolatic nebo seniorek ze Závady. Publikum si svými výkony získaly také mažoretky MK Ballerisimo Hlučín a Klub sportovního tance při KD Hlučín. Ani letos nechyběl v programu folklorní soubor Vlašanky z Bohuslavic. Důstojnou tečku za festivalem tentokrát učinila country kapela Pozdní sběr z Vřesiny.

Již tradičně si mohli návštěvníci zakoupit také regionální výrobky a potraviny od místních producentů a řemeslníků.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravách a průběhu festivalu, všem účinkujícím za prezentaci toho nejlepšího z hlučínské kultury, prodejcům za prezentaci svých výrobků a poskytnuté ceny do soutěže, městu Hlučín a Sport a kultuře Hlučín za pomoc při přípravách i při samotné koordinaci festivalu, Muzeu Hlučínska za poskytnutí zázemí pro účinkující, obci Vřesina za zapůjčení prodejních stánků, Mgr. Jiřímu Siostrzonkovi, Ph.D. za výbornou moderaci a samozřejmě obcím a městům Hlučínska a Moravskoslezskému kraji za finanční podporu celé akce. Za rok opět na shledanou!

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska