Hlučínská Dlouhoveská slavila!

Na hlučínské Dlouhoveské ulici se dne 13.9.2014 konala „Uliční slavnost – Sousedské setkání“.

Poprvé jsme takové setkání uspořádali v roce 2011. Jelikož se další ulice v našem městě nehlásily k připojení, tak jsme uliční slavnost zorganizovali opět na stejném místě. Mottem letošní akce bylo: „Každý se někdy pohádá kvůli maličkosti, tak proč dnes nenabrat trochu nadhledu a neudělat vstřícný krok k usmíření? Vždyť podaná ruka ještě nikomu neupadla a dobro se jistě v dobrém vrátí.“

A nyní k organizaci akce. Museli jsme obejít dům od domu a vyzvat občany k výzdobě plotů či přípravě různých dobrot k ochutnání. U většiny občanů jsme se naštěstí setkali s ochotou a pochopením. Jménem organizátorů této akce bych chtěl moc poděkovat všem, kteří se přičinili o úspěch tohoto setkání. V sobotu ráno dost pršelo, ale jako mávnutím kouzelného proutku se počasí změnilo v usměvavé sluníčko, a tak doufám, že lidé, kteří se v hojném počtu zúčastnili, byli spokojení. Zvlášť chci poděkovat rodičům s dětmi, kteří se účastnili průvodu. Možná z těchto dětí vyrostou noví pokračovatelé takových úspěšných akcí. :-) Vždyť na tričkách se objevilo heslo „Dobrá adresa – Dlouhoveská“.

Součástí této akce bylo vysvěcení domu bývalé školy, který nese název „Centrum sociálně rehabilitačních služeb Hlučín“. Tento dům posvětil pan Mgr. Martin Šmíd, a to za účasti ředitele CSS Hrabyně – MUDr. Mgr. Vladimíra Plačka, Mgr. Zdeňka Trojka, starosty města Ing. Pavola Kubuše a místostarosty Ing. Alfonse Laňky, kteří se rovněž zúčastnili celé uliční slavnosti. Pak byl dům otevřen pro veřejnost k prohlídce. Za vstřícný přístup bych chtěl poděkovat vedení Centra sociálních služeb Hrabyně. Téměř všichni občané se nestačili divit, co udělala rekonstrukce ze staré školní budovy, které hrozila likvidace.

Ještě jednou všem velký dík.

Za organizátory: Josef Hlubek, Edita Ševčíková, Bernard Ostárek

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska