Hlučínské mažoretky MK BALLERISIMO sbírají obrovské úspěchy!

Taneční studio se zaměřením na mažoretkový sport MK Ballerisimo Hlučín sbíralo v letošní sezóně pod vedením Karin Wronové jeden úspěch za druhým. Když v září děvčátka poprvé vzala hůlku do ruky, čekaly je tréninky 2-3x týdně, sobotní soustředění a spousta dřiny. Malé mažoretky to ale nevzdaly. Po pěti měsících přípravy poprvé vyrazily na soutěž. Ta se konala na domácí půdě v Hlučíně a MK Ballerisimo si přivezlo celou sadu medailí – zlato, stříbro i bronz. Další soutěže končily podobně. Z každé si děvčata dovezla vždy minimálně 2 medaile, z nichž pokaždé alespoň jedna byla zlatá. Za všechny letošní úspěchy jmenujme 1. místo na mezinárodní soutěži v Ostravě či 1. místo na celostátní soutěži v Opavě.  Mažoretky nereprezentují tým pouze ve společných choreografiích, ale ty nejtalentovanější jsou vybírány také do sólových vystoupení. Velkou radost trenérkám dělá Natálka Kohoutková a Kristýnka Murcková, které se pravidelně umisťují na předních příčkách – například na soutěži ve Studénce získala Natálka stříbro, v Opavě zase bronz.

Trio kadetek ve věku 8-10 let je rovněž úspěšné, holky mají doma za tuto choreografii již celou sadu medailí. Malá skupinka nejmladších mažoretek se v celostátním žebříčku Mistrovství České republiky 2016 umístila na 1. místě! 

Co mažoretky motivuje? Dle slov trenérky Karin Wronové je to hlavně skvělý kolektiv a dobrá nálada, která v oddílu panuje. ,,Jsme jedna velká parta, taková druhá rodina. Všechny děti se těší na tréninky, některé nechtějí chodit ani domů.“ Kromě dřiny v tělocvičně jezdí MK Ballerisimo Hlučín i na společná soustředění, kde zažívají mnoho legrace. Odměnou za celoroční snahu pak může být výlet do zoologické zahrady či na koňský ranč. 

Mažoretky jsou dnes již sportem krásy a elegance. Dechová hudba je dávno zapomenuta, tancuje se na hudbu moderní. V choreografiích se užívá balet a gymnastika. Samozřejmostí je proto kromě práce s hůlkou také dokonalá pohybová průprava. Ty nejlepší mažoretky se mohou dostat až na Mistrovství České republiky, Evropy nebo dokonce světa. V posledních letech se mažoretkový sport velmi rozmáhá a mnoho děvčátek má jediný sen – vzít hůlku do ruky a sbírat medaile. A začít s tímto krásným sportem může opravdu kdokoliv. Stačí přijít na nábor nových členek, každé úterý od 16:00 na základní škole dr. M. Tyrše v Hlučíně. Všechny informace získáte na emailu mazoretky-ballerisimo@seznam.cz.

Členkami týmu mohou být všechny holčičky a slečny ve věku 5-14 let.  A pozor, místa v oddíle se rychle plní!

 

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska