Hlučínské mažoretky MK Ballerisimo zazářily na domácí soutěži

Poslední únorovou neděli se v Hlučíně, konkrétně v místní sportovní hale konal 3. ročník pohárové soutěže v mažoretkovém sportu - Zlatá hlučínská hvězda. Na akci se sjelo téměř 600 soutěžících z 23 týmů z České republiky i zahraničí.

Jediné domácí zastoupení zde měl tým MK Ballerisimo Hlučín, který reprezentuje naše město na mnoha celostátní, i mezinárodních závodech. Pro místní mažoretky byla tato soutěž specifická už jen tím, že se mohly předvést před domácím publikem. Děvčata trénují mnohokrát týdně nejen práci s hůlkou či třásněmi, ale také balet, gymnastiku a pohybovou průpravu. Není divu, že se za tři roky své zařadily mezi špičku v České republice do výkonnostní skupiny A, a dokáží si poradit i se soupeři, kteří se tomuto sportu věnují i více, než 10 let. Naše mažoretky na Zlaté hlučínwké hvězdě doslova zazářily. Program odstartovaly nejmladší littlekadetky, což jsou dívky ve věku 4-8 let. V této kategorii mělo MK BALLERISIMO Hlučín trojí zasoupení - velkou formaci, kde děvčata získala zlaté medaile, sólistku Emu Malkrabovou, která pro domácí vybojovala rovněž zlato a poslední choreografií bylo duo malých littlekadetek. Ty si nakonec také odvezly zlaté medaile. Hned z rána tak Ballerisimo slavilo první úspěchy. Starší děvčata na sebe ale nenechala dlouho čekat. V kategorii starších kadetek měly hlučínské mažoretky obrovské zastoupení. Největším překvapením byla stříbrná medaile a 2. místo za malou formaci kadetek, jejiž tématem jsou ptáčci Angry Birds. Famózní výkon předvedlo trio kadetek s hůlkou, které svou choreografii předvedlo s naprostým synchronem, a tak si děvčata z domácí půdy odážela zlatou medaili. Zastoupení měly kadeteky Ballerisima i v třásních - zde bodovala stříbrná sólistka Klárka Malchárková, nebo malá formace, která brala bronzovou medali. Celkem braly Ballerisimácké kadetky 8 cenných kovů. V odpolední části soutěžily juniorky. Zde slavilo Ballerisimo obrovský úspěch jak v malých, tak i ve velkých formacích. Zařilo se v sestavách s hůlkou - velká pódiová formace, ve které tančí 25 členek, se umístila na 3. místě, malá formace A brala zlatou medaili a ve stejné kategorii ještě druhá malá formace bronz. MK BALLERISIMO Hlučín tak ovládlo stupně vítězů. V seniorské kategorii od 14ti let se parádně zapsala 8. místem Veronika Balarinová, která závodí v takzvané královské disciplíně - v sóle s hůlkou v kategorii seniorek, a to ve výkonnostní třídě A, která je nejvyšší možnou dosažitelnou třídou v mažoretkovém sportu. Verunce se ještě dařilo společně s její nejlepší kamarádkou Kájou. Společně děvčata vybojovala bronzové medaile a 3. místo v kategorii duo s hůlkou. Děvčata z domácího týmu MK BALLERISIMO Hlučín tak reprezentovala naše město na jedničku. Po celkovém součtu si vybojovala 16 medailí. Mažoretky jsou tak skvěle připraveny na soutěžní sezónu 2018, která právě začíná. A kdo chce tyto úspěchy zažívat s nimi ve skvělém kolektivu a bandě kamarádek, nebojte se přijít mezi tyto šikulky a také se stát součástí velmi dobrého oddílu mažoretek!

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska