Hlučínské slavnosti

Slavnostně vyzdobené Mírové náměstí bylo v sobotu 25. června 2011 dějištěm tradičních slavností města. Počasí se vydařilo a tak si všichni návštěvníci mohli přijít na své.

Slavnostně vyzdobené Mírové náměstí bylo v sobotu 25. června 2011 dějištěm tradičních slavností města. Počasí se vydařilo a tak si všichni návštěvníci mohli přijít na své.

Program slavností začal hudebním vystoupení dětí uľ krátce po poledni. Po jejich vystoupení akci slavnostně zahájil starosta města Pavol Kubuš, který kromě návštěvníků přivítal i zahraniční hosty z druľebních měst z Polska, Německa a Slovenska. A pak uľ se na náměstí rozběhl skutečně velkolepý program, při kterém se na podiu v rychlém sledu střídaly hudební skupiny. Návštěvníci si mohli zazpívat melodie ze známých dechovek, slavné hity Waldemara Matušky od Waldy Matuška revival a ti, kteří mají rádi spíše rockové melodie aplaudovali skupině Schelinger revival. To nejlepší ale přišlo teprve ve večerních hodinách, kdy podium ovládla hlučínská skupina The Beatles collection band s největšími hity známých „brouků“.

Zkrátka nepřišli ani ti, kteří si rádi dopřejí něco dobrého, protoľe stánků s občerstvením bylo skutečně hodně. Mohli si pochutnat na hlučínských koláčích, cukrové vatě, opékaných klobásách nebo na vynikající královské čokoládě. Krásného počasí vyuľily také rodiny s dětmi, pro které byla připravena skákací trampolína, kolotoč a ohromná nafukovací klouzačka. Všichni se výborně bavili a tak slavnosti předznamenaly nádhernou atmosféru nastupujícího léta.

Ing. Miroslav Pech
tiskový mluvčí

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska