Hlučínsko se prezentovalo v Praze a v Poslanecké sněmovně

V pondělí 23. 5. 2016 se Hlučínsko představilo v Praze. Odpolední část prezentace probíhala na Malostranském náměstí. Přítomní turisté si mohli jednak poslechnout lidové písně v podání dechové kapely Kobeřanka a souboru Bolatické seniorky, a také obdržet propagační materiály o našem regionu.

V podvečer proběhlo zahájení týdenní výstavy obrazů a fotografií slavnostní vernisáží v budově Poslanecké sněmovny PČR za přítomnosti pozvaných hostů. Návštěvníci zde mohli obdivovat obrazy Jiřího Turka a Jany Jabůrkové a obrazy amatérských malířů a fotografů z našeho regionu, ochutnat regionální potraviny jako hlučínské koláče, kozí sýry, uzeniny, brambůrky nebo pivo a samozřejmě se dozvědět o zajímavostech z našeho regionu včetně jeho pohnutého historického vývoje. Atmosféra vernisáže byla podpořena kulturním vystoupením Bolatických seniorek a hudbou v podání dechové kapely Kobeřanka. Celý večer se nesl v duchu výborné zábavy. Návštěvníci budou moci výstavu obrazů obdivovat ještě celý týden do 29. 5. 2016. Děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci této prezentace.

Poděkování patří rovněž všem sponzorům, kteří podpořili prezentační akci:

  • Hospoda a minipivovar u Komárků  - Ing. Artur Komárek Rohov
  • Farma u Halfarů Bohuslavice - Anna Halfarová
  • Jaroslava Klemensová - MASOMA Dolní Benešov
  • ISOTRA a. s. Opava
  • Solar Cell s.r.o. Štěpánkovice
  • AZPEK, s.r.o. Bolatice
  • Cukrárna Ludmila Jařabová Kravaře

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska