IRIS Hlučín

GPS:
Adresa:
Mládežnická 7, Hlučín 748 01
Telefon:
+420 720 509 204
Email:
josef.chlebis@centrum.cz
Web:
Vedení:
Josef Chlebiš

Specializovaná základní organizace ČZS Iris Hlučín vznikla roku 1985. V současné době sdružuje kolem 50 pěstitelů cibulových a hlíznatých květin z celé České republiky, ale rovněž má registrované členy ze Slovenska či Polska. Z celého spektra cibulových a hlíznatých květin je v současné době věnována největší pozornost pěstování a šlechtění kosatců, lilií a gladiol.
Organizace pořádá během celého roku přednášky na odborné téma, klubové večery spojené s výměnou rostlin, předáním informací z nabídkových katalogů, prohlídka fotografií, večery v přírodě spojené s opékáním apod. Organizace vydává také 3-4 x ročně odborný zpravodaj "IRIS".
Základem činnosti jsou specializované výstavy květin. V rámci příhraniční spolupráce české a polské části Slezska se v rámci programu Silesia konají střídavě u nás a v Polsku dle dohodnutého programu výstavy "IRIS SILESIA! A "LILIUM SILESIA". Kromě toho byly a jsou pořádány regionální výstavy lilií, kosatců, gladiol a jarních květin.

Pod záštitou SZO Iris Hlučín se rodila mezinárodní organizace Středoevropská kosatcová společnost (Middle-European Iris Society).
 

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Mapa

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska