Jak Honza zmapoval černé skládky v Hlučíně

Dnes se podíváme blíľe na jednu oblast, která se mi zdála opravdu hodně znečištěná, a která by si myslím zaslouľila pozornost. Je to okolí poměrně odlehlé komunikace spojující ulici „Petra Bezruče“ (u vlakového nádraľí) s ulicí Markvartovickou (u benzínové stanice Shell). Pravě to je jedno z míst, kam lidé vyhazují nepotřebné věci nejrůznějších surovin (plast, guma, sklo, kov...)

Dnes se podíváme blíľe na jednu oblast, která se mi zdála opravdu hodně znečištěná, a která by si myslím zaslouľila pozornost. Je to okolí poměrně odlehlé komunikace spojující ulici „Petra Bezruče“ (u vlakového nádraľí) s ulicí Markvartovickou (u benzínové stanice Shell). Pravě to je jedno z míst, kam lidé vyhazují nepotřebné věci nejrůznějších surovin (plast, guma, sklo, kov...).

Klikni na velkou mapu

Podívejme se blíľe na oblasti označené v nákresu:

 

1) Poměrně prudký sráz po straně cesty, ve kterém je naházeno hodně odpadů. Např. jsou zde PET láhve,  plastové díly z aut,  igelitové sáčky a jiné obaly, spreje, několik pneumatik, lednice.

Po této cestě chodí denně mnoho chovatelů psů. Výrobek z traktů zaľívacích těchto psů ;-) by zde prakticky nikomu nevadil. Co mě však šokovalo (ne pouze zde): Chovatel, kdyľ po svém psovi uklidil do igelitového sáčku, odhodil tento do blízkého křoví. A já se ptám: Nebylo by lepší nechat na cestě jedno hovno, které se řekněme maximálně do týdne rozloľí, namísto igelitového sáčku, který bude v přírodě po dlouhé roky? Myslím, ľe odpověď je jasná. Apeluji tedy na chovatele psů, aby po svých miláčcích na odlehlých místech raději vůbec neuklízely, pokud nakonec stejně sáček zahodí do přírody...

 

2) V této oblasti se hromadí  jednak „běľné“ odpady, jako jsou PET lahve, jednak jsou to potom stavební materiály (kachličky, cihly, igelitové plachty apod.). Donedávna tady byly čtyři kopy rozbitých cihel, doplněné dvěmi velkými pytli nebezpečných odpadů (lahve acetonu, ředidla, motorového oleje MOGUL Super stabil (super stabilní zejména v přírodě..), dále 2 autobaterie a další odpady...  

 

3) Tento „lesík“, který je v současné době velice řídký, protoľe ho nějaké chytré hlavy nechaly z velké části vykácet, je plný pneumatik a ostatních odpadů.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska