Kravařský odpust

Slavné posvícení se stoletou tradicí, které se koná každoročně od pátku do pondělí v termínu, který je nejbližší svátku patrona kravařského kostela sv. Bartoloměje (24. srpna). Jedná se o lidovou pouť s církevním podtextem, ale také se spoustou atrakcí a bohatým hudebně - zábavným programem, který je vždy v pondělí večer ukončen efektním ohňostrojem. Počet návštěvníků se každým rokem odhaduje na desítky tisíc. Nově probíhá vždy v pondělí u příležitosti odpustu soutěž "O najlepši prajsky kolač", které se účastní profesionální pekárny i „laické“ pekařky z celého Hlučínska. Součástí soutěže je ochutnávka koláčů širokou veřejností, což přispívá k propagaci zúčastněných a jejich výrobků. 
 
Dále pořádá Město Kravaře, odbor regionálního rozvoje a kultury celoročně nejrůznější kulturní akce, vázané většinou na zámecké prostředí. Z bohaté nabídky vybíráme prázdninové Oldies párty (průřez beatovou hudbou 60. - 80. let 20. stol.), srpnové Veterány na zámku - tradiční mezinárodní sraz historických vozidel a hojně navštěvované prodejní tematické výstavy s ukázkami řemesel a doprovodným programem Vánoce a Velikonoce na zámku. Město dále vydává měsíčník BESEDNÍK určený zdarma všem domácnostem. Tyto kravařské noviny podávají čerstvé zprávy o dění ve městě, informace Městského úřadu a různé zajímavosti, například z historie města a regionu.
Ve spolupráci s dalšími organizacemi a spolky ve městě pořádá odbor regionálního rozvoje a kultury v průběhu celého roku další akce – svátek matek, stavění a kácení máje, rej čarodějnic atd.
 

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska