Léčivý pramen Židlo

GPS:

Lesní pramen zvaný Židlo, vychází na povrch v lese Pavlačka u obce Bělá na Hlučínsku.

Z vyprávění a dopisu rodáka z Bělé, p. Bedřicha Hubáčka víme, že pramen pomáhal lidem i zvířatům již v 19 století. Jeho prababička popisovala bělskou vodu jako spolehlivou pomocníci při očních zánětech, kožních ekzémech a podobně, ale také pro léčení domácích zvířat. Na základě těchto informací se starosta obce pan Karel Krupa zamýšlel jak občanům vrátit jejich důvěru. Výsledkem bylo rozhodnutí zpřístupnit tento pramen veřejnosti a zkusit využívat tyto dary přírody s mimořádnými vlastnostmi i jinak. Vznikly tak Priessnitzové bazénky, přírodní kluziště a v Bělé se začala zřizovat zóna relaxace a odpočinku.

Ve stejných místech byl roku 2008 zřízen Křesťanský labyrint i chodníček s oválnými kameny pro chůzi na boso za účelem aktivování akupunkturních bodů v chodidlech.

I nadále se zde budou rozvíjet alternativní metody pro relaxaci a odpočinek tak, aby všichni návštěvníci i občané Bělé mohli svůj volný čas  obohatit o tyto tělu i duši prospěšné aktivity a vytvořit tak klidné místo, které poskytne turistům radost z pobytu v přírodě.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Mapa

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska