Majáles 2011 v Hlučíně

V pátek 29. dubna 2011 se v Hlučíně uskutečnil druhý ročník studentské oslavy příchodu máje a oslav krás studentského ľivota – Majáles 2011.

V pátek 29. dubna 2011 se v Hlučíně uskutečnil druhý ročník studentské oslavy příchodu máje a oslav krás studentského ľivota – Majáles 2011. Majáles jsou charakterizovány především průvody různě recesisticky oblečených studentů napříč městem a tak ten letošní, který začal průvodem studentů od Gymnázia J. Kainara, se nesl v duchu „Šmoulů“.

Hlučínský Majáles 2011 byl především velký hudební festival spojený s bohatým programem na Mírovém náměstí. Vystoupily v něm kapely Horkotěľko, Zelene Zlato, Vehykl, Black Roll, Beatles Collection Band a svými osobitými texty a efekty zpestřil program i Xavier Baumaxa.

Hudební produkce střídalo adrenalinové vystoupení mistrů na freestylových kolech. Ti předváděli opravdu krkolomné kousky, při kterých se aľ tajil dech.

Celý program pokračoval do pozdních nočních hodin a zúčastnilo se jej asi 1 000 nadšených diváků.

Na přípravách Majálesu se kromě města Hlučín aktivně spolupodílel Honza Sonnek, student, který stál loni při vzkříšení této krásné tradice ve městě Hlučíně a ®ákovský parlament města Hlučína. Především jim patří poděkování za skvěle zorganizovanou oslavu, na které se bavily stovky lidí.

Ing. Miroslav Pech
tiskový mluvčí

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska