Mateřská škola Hlučín, dr. E. Beneše

GPS:
Adresa:
Dr. E. Beneše 1, Hlučín
E-mail:
msbenese@volny.cz
Tel.:
595 043 292, 737 639 822
Web:
Vedení:
Mgr. Kateřina Boková

Mateřská škola se nachází na ulici Dr. E. Beneše 1/207 v Hlučíně a je nejstarší mateřskou školou ve městě. První písemná zmínka je ze dne 15. května 1950 a nachází se ve školní kronice.  Od 1. ledna roku 2003 byla Mateřská škola Dr. E. Beneše sloučena s Mateřskou školou na Severní ulici, kde je umístěno ředitelství organizace. Ředitelkou zařízení je Mgr. Kateřina Boková.

Samotná budova školy má spíše ráz vily s příjemnou a pohodovou atmosférou. V každém podlaží se nachází jedna třída a herna. Třída starších dětí má také samostatnou klidnou místnost, která slouží k odpolednímu odpočinku. V obou podlažích se nacházejí také výdejny jídla a sociální zařízení s umývárnami. Šatny dětí obou tříd jsou umístěny v přízemí budovy.
Mateřská škola má velkou zahradu se vzrostlými stromy a dostatkem zeleně. Udržovaná travnatá plocha vytváří ideální podmínky pro pohybové aktivity dětí. Je vybavena pískovištěm, prostorem
na dětský fotbal a mnoha herními prvky, např. domečky, vláčkem, skluzavkou, kolotočem, pohyblivou dřevěnou dráhou, dřevěnými pérovými koníky.
Jednotlivé třídy jsou vybaveny novým nábytkem. Děti mají k dispozici širokou a snadno dostupnou škálu kvalitních pomůcek a doplňkového materiálu, který umožňuje snadnou manipulaci a úklid.
Dětem umožňujeme dostatek volného pohybu při hrách, pobytu na zahradě i při vycházkách mimo prostory zahrady. Novým dětem umožňujeme postupnou adaptaci na nové prostředí.


Kapacita školy na pracovišti Dr. E. Beneše je 50 dětí, které jsou rozděleny do dvou tříd podle věku:
1. třída - "KOŤATA" (mladší děti)
2. třída - "MEDVÍĎATA" (starší, předškolní děti)

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Mapa

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska